Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ - 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

  Οι επιθέσεις εναντίον της Αγίας Γραφής δεν έχουν τέλος στην εποχή μας. Και πολλές φορές πετυχαίνουν να κλονίσουν την αδύναμη πίστη κάποιων ή και να τους οδηγήσουν στην απιστία και την άρνηση.

            Μάλιστα στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη, της περιβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης που πρόσφατα εξαρθρώθηκε στη χώρα μας, η επίθεση στην Αγία Γραφή μπορεί να οδηγήσει κάποιους ακόμη και στην τρομοκρατία! Διότι όπως έλεγε ο Ντοστογιέφκσι «Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται».

            Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στις 21 Ιουλίου έγραψε ότι οι τρεις αδελφοί Ξηροί, παιδιά ιερέα, που ήταν μέλη της 17 Νοέμβρη, «κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’80 και του ’90 φαίνεται να επηρεάστηκαν από τον Αργύρη Τσακαλία (αδελφό της μητέρας τους Μοσχούλας), πρώην αρχιμανδρίτη ο οποίος είχε αυτοαποσχηματιστεί  και συνέγραφε βιβλία κατά της Αγίας Γραφής [1]» (οι υπογραμμίσεις δικές μας).

            Και η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σε ανύποπτο χρόνο, στις 12 Νοεμβρίου 1980, είχε  δημοσιεύσει επιστολή του π.Τριαντάφυλλου Ξηρού στην οποία έλεγε ότι ο γιός του Χριστόδουλος «έως τα 17 του χρόνια ελευθέρως εξεδήλωνε την επιθυμία να εισαχθεί σε μια θεολογική σχολή ώστε μια μέρα να γίνει θεολόγος-ιεραπόστολος» και αποδίδει την παρεκκλίνουσα πορεία του γιού του στην επιρροή του θείου του Αργύρη Τσακαλία, ο οποίος κατάφερε να περιπλέξει στα δίχτυα του τον Χριστόδουλο (δημοσίευμα Ελευθεροτυπίας 9-8-02).

    Κι ο π.Τριαντάφυλλος Ξηρός δήλωσε στις 21-7-02 για τα τρία παιδιά του «Η μοναδική αιτία που έκαναν όλα αυτά…ήταν…ότι ξέφυγαν από την Εκκλησία και απομακρύνθηκαν από τον Θεό».

Οπότε το αποτέλεσμα της επιρροής της εναντίον της Βίβλου φιλολογίας, ήταν να πέσει στη συνείδησή τους κάθε φραγμός και όριο που βάζει ο Θεός, και στο τέλος να ενταχθούν σε μια τρομοκρατική οργάνωση και να καταντήσουν στυγνοί δολοφόνοι και ληστές στο όνομα του…σοσιαλισμού! Όπως η Αγία Γραφή λέει «Όλοι απομακρύνθηκαν από τον Θεό, όλοι εξαχρειώθηκαν…τρέχουν γρήγορα τα πόδια τους όταν είναι για φόνο, συντρίμμια και καταστροφές αφήνουν στο διάβα τους. Κι ούτε καν ξέρουν τι θα πει ειρήνη. Ζουν χωρίς φόβο Θεού» (Ρωμαίους 3:12,15-18).

Τελικά την ανάγκη να επιστρέψουμε στον Θεό δεν την έχουν μόνον όσοι είναι τρομοκράτες, ή βίαιοι εγκληματίες. Όλοι απομακρυνθήκαμε από τον Θεό, γι΄ αυτό όλοι έχουμε ανάγκη να συμφιλιωθούμε μαζί του, ο οποίος «έδειξε την αγάπη του για μας,  γιατί ενώ εμείς ζούσαμε στην αμαρτία, ο Χριστός έδωσε τη ζωή του για μας» (Ρωμ.5:8).

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣΗμερομηνία καταχώρησης : 03/02/2009 @ 08:09
Τελευταία ενημέρωση : 03/02/2009 @ 08:09
Κατηγορία : ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 3157 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^