Ρητό της ημέρας :  Η Αγία Γραφή είναι το βάθρο της προόδου και του πολιτισμού.   ΟΥΙΛΣΟΝ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ)
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ

Η Ιστορία της Αρπαγής προ της Θλίψεως

-Του David McCann –

Ένα πράγμα που πολλοί σήμερα απλά δεν αντιλαμβάνονται, είναι ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν στην Αρπαγή προ της Θλίψεως ή εν μέσω της Θλίψεως, πριν από τον 19ο αιώνα. Και μ' αυτό εννοώ ότι οι θεωρίες για Αρπαγή προ και εν μέσω της Θλίψεως ποτέ δεν υπήρχαν πριν από τότε. Το πρώτο βιβλίο που δίδασκε ότι η Αρπαγή διαχωριζόταν από τον μετά-την-Θλίψη ερχομό του Κυρίου, γράφτηκε το 1790 από τον Emmanuel Lacunza, έναν Ρωμαιοκαθολικό ιερέα, γεννημένο στη Χιλή. Σ' αυτό το βιβλίο, «Ο ερχομός του Μεσσία με Δόξα και Μεγαλοπρέπεια», είχε δήθεν απαγορευθεί η
δημοσίευση και κατέληξε στη λίστα των απαγορευμένων βιβλίων της Ρώμης. Αργότερα, το 1812, ο Lacunza υπέβαλε το βιβλίο προς δημοσίευση, με το όνομα Ραβίνος Juan Josafat Ben-Ezra, ως προσήλυτος Ιουδαίος. Πολλοί πιστεύουν ότι το έκανε αυτό, έτσι ώστε να μην αναγνωριστεί το όνομά του. Το 1826 το βιβλίο μεταφράστηκε στα Αγγλικά στο Λονδίνο (Αγγλία), από τον Edward Irving.
Η θεμελίωση του πιστεύω για την Αρπαγή πριν από τη Θλίψη, προέρχεται κυρίως από το βιβλίο του Lacunza, όμως, η θεωρία με την οποία είμαστε εξοικειωμένοι εμείς σήμερα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του Lacunza. Ο πατήρ Lacunza έγραψε ότι η Θλίψη διαρκούσε μόνο 45 μέρες και δίδαξε επίσης ότι μόνο ΜΕΡΙΚΟΙ Χριστιανοί θα παραλαμβανόντουσαν στην Αρπαγή. Διαβάζοντας περικοπές αυτού του βιβλίου, διαπιστώνουμε ότι σίγουρα δεν πρόκειται για την προ-της-Θλίψεως θεωρία που
γνωρίζουμε σήμερα.
Η θεωρία που γνωρίζουμε σήμερα είχε τις ρίζες της σε μια επονομαζόμενη «όραση από τον Θεό» ενός κοριτσιού από τη Σκωτία, της Margaret MacDonald, τη δεκαετία του 1830. Μέσα στην όρασή της, ισχυρίζονται ότι ο Θεός τής έδειξε ότι θα λάμβανε χώρα μια «μυστική αρπαγή» πριν από τους έσχατους καιρούς και ότι οι πλήρεις Πνεύματος θα κατάφερναν να περιλαμβάνονται σ' αυτήν.
Ωστόσο, ο Rob Norton δεν πίστευε ότι μόνο οι πλήρεις Πνεύματος θα ήταν στην Αρπαγή. Έτσι, υποστήριξε ότι η κοπέλα δίδασκε μια επιμέρους Αρπαγή. Σύμφωνα με την εκδοχή του Norton, οι πλήρεις Πνεύματος θα κατάφερναν να είναι μέσα στην Αρπαγή και οι άνθρωποι που δεν είχαν το Πνεύμα, απλά θα έπρεπε να υπομείνουν τη Θλίψη, αλλά παρά ταύτα θα σωζόντουσαν. Η κοπέλα στην πραγματικότητα υποστήριζε την εκδοχή της Αρπαγής μετά τη Θλίψη, έτσι δόθηκε μια ανακριβής εικόνα για την άποψή της, επειδή ο Rob Norton είχε δώσει λάθος ερμηνεία.
Και τη μυστική Αρπαγή και τις παρεμβαλλόμενες κρίσεις, τις είχε διδάξει ο Lacunza και οι οπαδοί του Edward Irving. Ο Irving και οι οπαδοί του καθοδήγησαν τον J.N.Darby, ο οποίος ήταν ο ηγέτης στην κίνηση των Χριστιανών Αδελφών (Brethren) στο Plymouth. Ο Lacunza δίδασκε μια Θλίψη 45 ημερών και ο Darby επτά χρόνων. Η θεωρία πέρασε στον Ironsides κι έπειτα στον Scofield. Ο Scofield έβαλε υποσημειώσεις στη Βίβλο του Scofield, πράγμα που της προσέδωσε μεγάλη αξιοπιστία, αλλά να θυμάστε, οι υποσημειώσεις δεν είναι Γραφικές – είναι απλά μια ερμηνεία που γράφεται από ανθρώπους.
Από τον Scofield, ο Dakes, ο οποίος έγραψε το «89 λόγοι, για τους οποίους ο Θεός είναι τριάδα», έβαλε υποσημειώσεις για την προ-της-Θλίψεως εκδοχή στη Βίβλο του. Ο Clarence Larkin, ο οποίος είπε ότι οι γλώσσες ήταν από τον διάβολο, πήρε αυτές τις διδασκαλίες κι έβαλε επίσης και διαγράμματα σ' αυτές. Να από πού προήλθε η διδασκαλία μας αυτή της Αποκάλυψης. Η θεωρία για την Αρπαγή πριν από τη Θλίψη δεν είναι ούτε 200 χρόνων και οι επονομαζόμενοί μας «¶νθρωποι του Θεού» μάζεψαν πληροφορίες γι' αυτήν από δω κι από κει και ξεκίνησαν να διδάσκουν τους χάρτες, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι προωθούν ένα δόγμα, που η Αγία Γραφή ποτέ δεν δίδαξε.

Αποκάλυψη κβ:18-19 :«Διότι μαρτύρομαι εις πάντα ακούοντα τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου, Εάν τις επιθέση εις ταύτα, ο Θεός θέλει επιθέσει εις αυτόν τας πληγάς τας γεγραμμένας εν τω βιβλίω τούτω. Και εάν τις αφαιρέση από των λόγων του βιβλίου της προφητείας ταύτης, ο Θεός θέλει αφαιρέσει το μέρος αυτού από του βιβλίου της ζωής και από της πόλεως της αγίας και των γεγραμμένων εν τω βιβλίω τούτω.»

Εμείς, οι άνθρωποι της Πεντηκοστής , μόλις κάναμε αυτό που έχουμε κατηγορήσει άλλα
δόγματα ότι έκαναν. Δεχτήκαμε τη διδασκαλία κάποιου χωρίς σοβαρή εξέταση. Ένα Βιβλικό δόγμα που δεν είχε διδαχθεί μέχρι το 1812, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει διδαχθεί από τους συγγραφείς της Βίβλου – τελεία και παύλα! Δεν θα έπρεπε να υπάρχει λογομαχία πάνω σ' αυτό το θέμα, αφού οι άνθρωποι μπορούν να ανοίξουν τον νου τους αρκετά, ώστε να το κατανοήσουν.

(Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται κατόπιν αδείας, και είναι μετάφραση του
άρθρου History of the Pre-Tribulation Rapture από την ιστοσελίδα
www.rapturetruth.net)

Σημ.Εκδότη: Ο συγγραφέας είναι Αμερικάνος Προτεστάντης Πεντηκοστιανός.


Ημερομηνία καταχώρησης : 13/02/2009 @ 05:07
Τελευταία ενημέρωση : 13/02/2009 @ 05:07
Κατηγορία : ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ
Η σελίδα διαβάστηκε 2657 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^