Ρητό της ημέρας :  Η ευσέβεια είναι διαφορετική από την δεισιδαιμονία.   BLAISE PASCAL
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ - ΡΕΪΚΙ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 

Ρέϊκι: μερικές σύντομες παρατηρήσεις

-Του Vincent McCann-

Μια μορφή νέας θεραπείας που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι το "Ρέϊκι". Αυτό είναι βασικά μια πρακτική του να βάζει κανείς επάνω του τα χέρια για τη θεραπεία των αρρώστων. Αν και ο παρών συγγραφέας έχει παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτήν την πρακτική επιδιώκουν συνήθως να κάνουν το καλό, υπάρχουν μερικές αιτίες για ανησυχία, ιδιαίτερα σχετικά με την "πηγή" προέλευσης των θεραπειών που δημιουργούνται. Ένα από τα πιό ενοχλητικά πράγματα για την πρακτική του Ρέϊκι είναι η συμμετοχή πνευμάτων. Πουθενά σε καμιά βιβλιογραφία Ρέϊκι που έχω δει, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει καμιά εξήγηση για το τι αυτά τα πνεύματα είναι. Φαίνεται ακριβώς να λαμβάνεται για δεδομένο ότι υπάρχουν και περιλαμβάνονται στις πεποιθήσεις του Ρέϊκι. Τα περισσότερα από τα αποσπάσματα λαμβάνονται από το βιβλιάριο: "Reiki. First Degree Manual" (Εγχειρίδιο πρώτου βαθμού). Από τον S. J. Culshaw, Reiki Master.

Οι οδηγοί Ρέϊκι

  • Τα "θεία όντα αποκαλούμενα οδηγοί του Ρέϊκι βοηθούν μερικές φορές στη θεραπεία." (Το εγχειρίδιο, σελ. 11).

  • Οι οδηγοί του Ρέϊκι είναι παρόντες στην εναρμόνιση ή μύηση, όταν δίνεται σε ένα πρόσωπο η δύναμη του Ρέϊκι. Αυτό εκτελείται από τον Δάσκαλο του Ρέϊκι καθώς "... καθοδηγείται από τους αστρικούς οδηγούς του Ρέϊκι". Είναι ανησυχητικό να ανακαλύψει κανείς ότι αυτή η διαδικασία της εναρμόνισης "... ελέγχεται από δυνάμεις πέρα από τον Δάσκαλο του Ρέϊκι." (Το εγχειρίδιο, σελ. 17). Έτσι αυτοί οι οδηγοί είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι τους ευχαριστεί και κανένας, ούτε ακόμη και ο Δάσκαλος του Ρέϊκι, δεν είναι σε θέση να τους σταματήσουν.

  • Το ακόλουθο απόσπασμα λήφθηκε από το γυναικείο περιοδικό CHAT, τεύχος 36, 6 Σεπτεμβρίου 97, σελ. 6. Το υπόβαθρο της ιστορίας είναι για μια κυρία που υφίστατο πόνους στην πλάτη για πολλά χρόνια. Όλα τα είδη μεθόδων, ιατρικών και πνευματικών, δοκιμάστηκαν αλλά ματαίως. Τελικά αυτή η κυρία εισήχθηκε στη θεραπεία Ρέϊκι. Σκεπτική , συναντήθηκε με έναν Δάσκαλο Ρέϊκι που, προς κατάπληξή της, θεράπευσε το πρόβλημα της πλάτης της. Από αυτό το σημείο και μετά αυτή ενθουσιάστηκε και ασκεί στον εαυτό της το Ρέϊκι καθημερινά. Η ιστορία συνεχίζεται: "Αλλά έπειτα ανακάλυψα μια παράξενη παρενέργεια. Ένα απόγευμα, κάθισα, εισέπνευσα βαθιά και οραματίστηκα τα σύμβολα του Ρέϊκι. Κατόπιν αισθάνθηκα ότι θερμότητα άρχισε να με διαπερνά μέσα μου. Το σώμα μου άρχισε να δονείται. Κατόπιν αυτή η - σαν βουητό- ανδρική φωνή γέμισε ξαφνικά το δωμάτιο. Ήχησε σαν ένας κόκκινος Ινδιάνος Αρχηγός από παλαιά ταινία του John Wayne. Και ξέρετε τι ήταν το τρομακτικότερο πράγμα από όλα; Ερχόταν από μέσα από μένα - μιλούσα με μια διπλή φωνή ! Προσπάθησα , αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω! Λουσμένη στον ιδρώτα, τηλεφώνησα στον John Shango και ήμουν ανακουφισμένη να ακούσω τη φωνή μου. "Αυτό είναι θαυμάσιο, Jill", αναφώνησε. "Έχετε επιλεχτεί από τα πνεύματα θεραπείας του Ρέϊκι. Θα είναι οι σύντροφοί σας για πάντα τώρα." Από τότε, είχα 35 διαφορετικούς οδηγούς-πνεύματα να μιλάνε μέσα από μένα. Εκεί ήταν ο Δρ Usui, ο Ιάπωνας που ίδρυσε το Ρέϊκι, το Μικρό Λουλούδι, με την ρυθμική φωνή της, ο Αρχηγός Καθισμένος Ταύρος, ο οποίος ηχεί πάντα θυμωμένος- και πολύ περισσότεροι. Μπορώ να μιλήσω σε όλους αυτούς όποτε θέλω - τους ζητώ δυνατά να απαντήσουν σε μένα, και πάντα το κάνουν. Μιλούν σε μένα στη γλώσσα τους και η μετάφραση έρχεται μέσω του στόματός μου, επίσης. Αισθάνομαι σαν ένα πολύ εξωτικό τηλεφωνικό κέντρο! Όχι μόνο έχω πάρει ένα νέο νόημα της ζωής, αλλά μπορώ ακόμη και να θεραπεύσω τώρα τον πόνο άλλων ανθρώπων. Είναι θαυμάσιο - σαν να κατέχω 35 φύλακες αγγέλους!".

Μερικά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για το Ρέϊκι

  • Η πίστη στο Θεό δεν είναι απαραίτητη. Εκείνοι που επομένως δηλώνουν φανερά ότι είναι Χριστιανοί και αναμιγνύονται στο Ρέϊκι θα μπορούσαν κάλιστα να έχουν κοινωνία με έναν άθεο (B΄ Kορινθίους 6:14).
  • "... δεν ειναι απαραίτητο να πιστεύετε στο Θεό για να εφαρμόζετε το Ρέϊκι, παρά μόνο αγάπη." (Το εγχειρίδιο, σελ. 5).
  • Όλες οι θεραπείες από επαγγελματίες του Ρέϊκι κοστίζουν χρήματα . Αυτό προέρχεται από την πεποίθηση του ιδρυτή (ο Δρ Mikao Usui) ότι για να εκτιμήσει κάποιος το Ρέϊκι, έπρεπε να χρεωθεί για αυτό. (Το εγχειρίδιο, σελ. 7, 8).
  • Εάν μια θεραπεία Ρέϊκι δεν λειτουργήσει, η σελ. 10 του Εγχειριδίου μας λέει ότι "... μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν προορίζονται να θεραπευθούν." Έτσι εάν μια θεραπεία δεν λειτουργεί στο Ρέϊκι, το πρόσωπο που είναι άρρωστο παίρνει την επίπληξη και ο επαγγελματίας του Ρέϊκι, ή ο Δάσκαλος, βγαίνει λάδι!
  • Το Ρέϊκι πιστεύει στη βουδιστική έννοια του Karma (το εγχειρίδιο, σελ. 11).

Μετάφραση κατόπιν αδείας από www.spotlightministries.org.uk


Ημερομηνία καταχώρησης : 13/02/2009 @ 05:40
Τελευταία ενημέρωση : 13/02/2009 @ 05:40
Κατηγορία : ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ
Η σελίδα διαβάστηκε 4478 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^