Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ - ΜΠΛΑΙΖ ΠΑΣΚΑΛ (1623-1662):ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ

ΜΠΛΑΙΖ ΠΑΣΚΑΛ (1623-1662): Ένας Επιστήμονας με Πίστη

Μεγάλος Γάλλος μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος. Στα 16 του έγραψε για τη θεωρία των Κωνικών τομών (Θεώρημα του Πασκάλ) και στα 18 του εφηύρε την αριθμομηχανή. Πρόδρομος στην αποκάλυψη του απειροστικού λογισμού. Από πολλούς ονομάστηκε δεύτερος Αρχιμήδης. Οι σύγχρονοι computers φέρουν το όνομά του. Βαθειά θρησκευτική φύση μελέτησε εις βάθος το θέμα της θρησκείας, της αξιοπιστίας της Βίβλου και της αξίας του Χριστιανισμού. Προετοίμαζε να γράψει μια "απολογία του Χριστιανισμού", αλλά δεν πρόλαβε, αφού πέθανε σε ηλικία μόλις 39 ετών. Το υλικό της πραγματείας του συλλέχθηκε και αποτέλεσε τις περίφημες "Σκέψεις" του Πασκάλ, ένα έργο που θεωρείται από τα πιο σπουδαία αποκτήματα-μνημεία της ανθρωπότητας. Ο Πασκάλ από πολλούς αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας του γαλλικού πεζού λόγου, αλλά και ο εξοχότατος υπερασπιστής της θρησκείας στον αιώνα της Λογικής (Will Durant).

* Η απύθμενη άβυσσος της ψυχής δεν μπορεί να πληρωθεί παρά μόνο με κάτι άπειρο και αναλλοίωτο: τον Θεό.

* Ο Θεός υπάρχει ή δεν υπάρχει; Στοιχηματίστε. Ας ζυγίσουμε, το κέρδος και τη ζημία, πιστεύοντας πως ο Θεός υπάρχει...Αν κερδίσετε τα κερδίζετε όλα. Αν χάσετε, δεν χάνετε τίποτα. Στοιχηματίστε, λοιπόν, χωρίς δισταγμό ότι υπάρχει.

* ¶νθρωποι μάταια ζητάτε την ευτυχία σας μέσα στον εαυτό σας, μακριά από τον Θεό. Η αλαζονεία σας δεν σας αφήνει να πιστέψετε στο Θεό. Δεν σας λείπουν αποδείξεις για να πιστέψετε, αλλά καθαρότητα καρδιάς.

* Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή που να μη δείχνει ή την αθλιότητα του ανθρώπου, ή την ευσπλαχνία του Θεού, ή την αδυναμία του ανθρώπου χωρίς το Θεό, ή τη δύναμη του ανθρώπου με το Θεό.

* Οι άνθρωποι απεχθάνονται και περιφρονούν τη θρησκεία. Νοιώθουν γι' αυτή μίσος και φόβο, μήπως και είναι αληθινή...

* Οι άπιστοι είναι οι πιο εύπιστοι.

* Η καρδιά έχει τη δική της λογική, που η λογική την αγνοεί τελείως... Μήπως με τη λογική αγαπάτε;

* Ο Χριστός είναι το αντικείμενο όλων και το κέντρο όπου τείνουν όλα...Ο Ιησούς και προφήτευσε και προφητεύτηκε. Ο Χριστός που οι δύο Διαθήκες τον θεωρούν, η μεν Παλαιά σαν προσδοκία της, η δε Νέα σαν πρόσωπό της, και στις δύο αποτελεί το κέντρο τους.

* Με τον Ιησού Χριστό δε γνωρίζουμε μόνο τον Θεό, αλλά και τον εαυτό μας. Επίσης τη ζωή και το θάνατο. Και χωρίς τον Ιησού Χριστό, δε γνωρίζουμε ούτε τον Θεό, ούτε τον εαυτό μας, ούτε τη ζωή μας, ούτε το θάνατό μας.

* Ο Ιησούς θα βρίσκεται σε αγωνία ως το τέλος του Κόσμου. Κι όλον αυτόν τον καιρό κανείς δεν πρέπει να κοιμάται.

* Ο Χριστιανισμός είναι παράξενος. Επιβάλλει στο άνθρωπο ν' αναγνωρίσει πως είναι κακός και αποτρόπαιος. Και του επιβάλλει να θελήσει να γίνει όμοιος με το Θεό. Χωρίς ένα τέτοιο αντίβαρο, αυτή η ανύψωση θα τον καθιστούσε τρομερά ματαιόδοξο, ή αυτή η κατάπτωση θα τον καθιστούσε τρομερά τιποτένιο.

Δ.Κ.Τ.


Ημερομηνία καταχώρησης : 13/02/2009 @ 08:29
Τελευταία ενημέρωση : 13/02/2009 @ 08:29
Κατηγορία : ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 2541 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^