Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ - ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟΥ

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την Πίσω Πλευρά του Προσώπου στη Σινδόνη του Τορίνου!

Μία συγκλονιστική ανακάλυψη κάνανε οι επιστήμονες σχετικά με την Σινδόνη του Τορίνου. Όπως μετέδωσε το BBC NEWS στις 13-4-2004 και το REUTERS στις 15-4-2004, μια δεύτερη σκιώδη εικόνα ενός ανθρώπινου προσώπου αποκαλύφθηκε στο πίσω μέρος του λινού, σύμφωνα με μια έκθεση των πανεπιστημιακών καθηγητών Giulio Fanti και Roberto Maggiolo που δημοσιεύεται από το περιοδικό του London’s Institute of Physics.
Το λεπτό 14 πόδια μακρύ λινό σεντόνι θεωρείται από πολλούς ότι είναι το ύφασμα στο οποίο τυλίχθηκε ο Ιησούς όταν τον κατέβασαν από τον σταυρό. Κάποιοι το απορρίπτουν ως μια επιμελημένη εξαπάτηση.
Το πίσω μέρος του σαβάνου έχει ιδωθεί σπάνια, καθώς κρύφθηκε κάτω από ένα κομμάτι του υφάσματος που ράφτηκε επάνω του από τις καλόγριες το 1534, για να καλύψει τη ζημιά που προκλήθηκε από την πυρκαγιά εκείνη την χρονιά.
Η πίσω επιφάνεια εκτέθηκε κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος αποκατάστασης το 2002.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, Τζούλιο Φάντι (Giulio Fanti) είδε μια «εξασθενημένη εικόνα» στις φωτογραφίες από αυτό το πρόγραμμα και αποφάσισε να την ερευνήσει περισσότερο. «Μπορούμε να ανιχνεύσουμε την παρουσία μύτης, ματιών, μαλλιών, γενειάδας και μουστακιών στην πίσω επιφάνεια, που αντιστοιχούν στη θέση, τη μορφή, τη θέση και την κλίμακα εκείνων της μπροστινής πλευράς», είπε ο Φάντι.
Ο καθηγητής Φάντι έχει απορρίψει τις αξιώσεις ότι η πίσω εικόνα επιβεβαιώνει ότι το σάβανο είναι μία απομίμηση – με την ενυδάτωση χρωμάτων από μπροστά προς τα πίσω. «Αυτό δεν είναι η περίπτωση του σαβάνου. Και στις δύο πλευρές, η εικόνα του προσώπου είναι επιφανειακή, περιλαμβάνοντας μόνο τις ακραίες ίνες του λινού» είπε.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μία απομίμηση με αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα».
Αυτά τα συμπεράσματα είναι ακριβώς τα πιο πρόσφατα στη διαμάχη που έχει παρακολουθήσει το ύφασμα, αφότου φωτογραφήθηκε περισσότερο από 100 χρόνια πιο πριν.
Το 1997 ένας Ελβετός αρχαιολόγος που πέρασε 16 χρόνια μελετώντας το σάβανο είπε ότι οι νέες εξετάσεις έχουν αποδείξει την αυθεντικότητά του «πέρα από κάθε λογική αμφιβολία».
Οι εμπειρογνώμονες κατά τη διάρκεια των ετών, λένε ότι έχουν βρεθεί ίχνη αίματος, γύρη ή χώμα χαρακτηριστικό της Ιερουσαλήμ.
(Σημείωση: Έχουμε ήδη δημοσιεύσει δύο άρθρα για την γνησιότητα ή όχι της Σινδόνης του Τορίνου)


Ημερομηνία καταχώρησης : 16/02/2009 @ 07:01
Τελευταία ενημέρωση : 16/02/2009 @ 07:01
Κατηγορία : ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 2405 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^