Ρητό της ημέρας :  Η ευσέβεια είναι διαφορετική από την δεισιδαιμονία.   BLAISE PASCAL
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΛΕΓΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;

ΠΡΟΛΕΓΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ;

 Στις ευαγγελικές και πεντηκοστιανές εκκλησίες όσο περνάει ο καιρός, αναπτύσσεται και εξαπλώνεται το ρεύμα του «χριστιανικού» σιωνισμού, το οποίο κάνει τον φιλο-Ισραηλιτισμό αναπόσπαστο μέρος της ορθής πίστης! Κι έτσι διδάσκονται συχνά οι διαμαρτυρόμενοι πιστοί πως το να υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ και οτιδήποτε κάνει, θα τους εξασφαλίσει την ευλογία και την εύνοια του Θεού γιΆ αυτούς προσωπικά, για την εκκλησία τους και το έθνος τους[1]! Μάλιστα η πεποίθηση αυτή του σιωνισμού έχει γίνει μέρος της κυρίαρχης διαμαρτυρόμενης εσχατολογίας στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Πρόσφατα σε κασέτα που ακούσαμε από πεντηκοστιανή συνάθροιση της Κύπρου ο ομιλητής διακήρυξε ότι για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στη ζωή μας, ακόμη και στα οικονομικά πρέπει καθημερινά να ευλογούμε τον λαό Ισραήλ! Μάλιστα προχώρησε και είπε ότι επίσης ευλογεί τους Αμερικανούς, αλλά και τον «αναγεννημένο χριστιανό» πρόεδρο Τζωρτζ Μπους! Λόγω των άρθρων που δημοσιεύσαμε στα τεύχη 26 και 27 για την αίρεση του χριστιανικού σιωνισμού, αλλά και την αλήθεια για το Ισραήλ, μας είπανε κάποιοι αναγνώστες μας «να είμαστε προσεκτικοί όταν καταφερόμαστε κατά του λαού Ισραήλ». Όμως δεν καταφερθήκαμε κατά του σαρκικού λαού Ισραήλ, αλλά κατά μίας αιρετικής διδασκαλίας περί του Ισραήλ που ασπάζονται πολλοί χριστιανοί, και η οποία οδηγεί σε πολύ άσχημα αποτελέσματα. Υπενθυμίζουμε την επιρροή των ΅χριστιανώνΆ σιωνιστών για την εκλογή του Μπους και την εισβολή στο Ιράκ, την υποστήριξη των ΅χριστιανώνΆ σιωνιστών στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κλπ.

   Επίσης κάποιοι αναγνώστες μας, υποστηρίζουν σχετικά με τον ρόλο του λαού Ισραήλ ότι «μερικά εδάφια φανερώνουν την επιστροφή του λαού Ισραήλ πίσω στην πατρίδα τους, όχι μετά την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας, αλλά στους έσχατους καιρούς».

 Τι απαντάμε στους ισχυρισμούς αυτούς και πώς σχολιάζουμε τα εδάφια που επικαλούνται;

 

 

Η διδασκαλία αυτή περί Ισραήλ εμφανίστηκε πριν 2 αιώνες!

 ΚατΆ αρχάς όμως, η διδασκαλία αυτή, πως το Ισραήλ συνεχίζει να είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού, παρΆ ότι απέρριψε τον Μεσσία Ιησού τον Ναζωραίο, και πως οι υποσχέσεις της Π.Δ. συνεχίζουν να ισχύουν για τον κατά σάρκα εβραϊκό λαό, εμφανίστηκε μόλις τον 19ο αιώνα! Η αρχαία Εκκλησία δεν ασπάζονταν αυτή την διδασκαλία που μπήκε στον χριστιανισμό, ιδιαίτερα με τον Darby και τον dispensationalism (θεωρία των οικονομιών) πριν 2 αιώνες περίπου[2]. Ποτέ και κανείς Χριστιανός δεν είχε αυτή την διδασκαλία περί Ισραήλ, πριν το τέλος του 18ου και τις αρχές του 19ο αιώνα! Αντιθέτως, η διδασκαλία που στο περιοδικό υποστηρίζουμε περί Ισραήλ, είναι αυτή που είχε η Εκκλησία από την αρχή, δηλαδή από την αποστολική περίοδο μέχρι σήμερα. Συνεπώς μόνο και μόνο η ιστορική της προέλευση, είναι αρκετή απόδειξη πως είναι μια ξένη προς τον αρχέγονο χριστιανισμό διδασκαλία.

 
Γενικές Παρατηρήσεις

Εξετάζοντας τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, πρέπει να έχουμε στο νου μας πως η Παλαιά Διαθήκη έχει την σκιά, και η Καινή Διαθήκη την πραγματικότητα: Κολ. β 16-17, Εβρ. η 5-6,13, ι 1. Το ίδιο ισχύει και για τις προφητείες σχετικά με τον Ισραήλ.

 Στη Κ.Διαθήκη μαθαίνουμε ότι όλες οι υποσχέσεις της Π.Δ. εκπληρώνονται στον Ιησού: «πάσαι αι επαγγελίαι του Θεού είναι εν αυτώ [τω Χριστώ], το ναι και εν αυτώ το αμήν, προς δόξαν του Θεού δι' ημών» (Β΄ Κορ. α 20). Δείτε και Ρωμαίους ιε 8-12 (κείμενο).

 Ο κατά σάρκα Ισραήλ απορρίφθηκε από λαός του Θεού, σύμφωνα με τα λόγια του Κυρίου Ιησού, λόγω απιστίας: Ματθ. κα 43.

Τώρα η Εκκλησία είναι ο αληθινός Ισραήλ και ο αληθινός λαός του Θεού: Ρωμ. β 28-29, θ 6-8, Γαλ. ς 16, Φιλιπ. γ 2-3.

ΓιΆ αυτό η Εκκλησία είναι ο κληρονόμος των υποσχέσεων που είχε ο Ισραήλ:

«εάν δε ήσθε του Χριστού, άρα είσθε σπέρμα του Αβραάμ και κατά την επαγγελίαν κληρονόμοι» (Γαλ.γ 29).

«Ημείς δε, αδελφοί, καθώς ο Ισαάκ επαγγελίας τέκνα είμεθα. Αλλά καθώς τότε ο κατά σάρκα γεννηθείς εδίωκε τον κατά πνεύμα, ούτω και τώρα. Αλλά τι λέγει η γραφή; Έκβαλε την δούλην και τον υιόν αυτής· διότι δεν θέλει κληρονομήσει ο υιός της δούλης μετά του υιού της ελευθέρας. Λοιπόν, αδελφοί, δεν είμεθα της δούλης τέκνα, αλλά της ελευθέρας» (Γαλ. δ 28-31). Αυτός που κληρονομεί είναι η Εκκλησία, τα τέκνα της επαγγελίας, και ΟΧΙ ο κατά σάρκα Ισραήλ!

 

 

Ο Χριστός και οι απόστολοι ΔΕΝ υποστήριξαν τον Σιωνισμό!

 Επίσης, το σημαντικότερο είναι, ότι ποτέ ο Χριστός ή οι απόστολοι δεν έδωσαν την παραμικρή υποστήριξη στις σιωνιστικές προσδοκίες των Εβραίων για την κυριαρχία στη Γη του Ισραήλ ή για κάποια μελλοντική εθνική αποκατάστασή τους! Μόνο για πνευματικές ευλογίες μιλούσανε στους Εβραίους, τις οποίες τις απεμπόλησαν με την απόρριψη του Χριστού, αν και η θύρα της σωτηρίας είναι πάντοτε ανοιχτή σε όσους θελήσουν να γίνουν αληθινοί κατά πνεύμα Ισραηλίτες (Πράξεις γ΄ 25-26, Ρωμ. ια 25-26).

Σχολιασμός των προτεινόμενων εδαφίων της Π.Δ.

Τώρα, ας έρθουμε στα εδάφια που παραθέτουν, όσοι πιστεύουν ότι οι υποσχέσεις για τη Γη εξακολουθούν να ισχύουν για το κατά σάρκα Ισραήλ:

1) Ησαΐας 11:11-12. Τα εδάφια Ησαΐας ια 10,12 εκπληρώνονται από την νέα διαθήκη: Ρωμ. ιε 12, Ιωάν. γ 14-15, ιβ 32. Ο Ιησούς είναι η σημαία στην οποία μαζεύονται τα έθνη. Αφορούν την Εκκλησία, τον νέο Ισραήλ: Ιωάν. ια 49-52, ι 16.

Ησαΐας 43:5-7. Η επιστροφή από την Βαβυλώνα δεν χαρακτηρίζεται ως επιστροφή μόνο από τον Βορρά, αλλά απΆ όλα τα έθνη όπου ο Θεός τους διασκόρπισε. Δείτε Νεεμίας α 7-9, Ιερεμίας κθ 10,14.

2) Ιερεμίας 23:5-8. Είναι προφητική χριστολογική αναφορά. Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς και ο σωτήρας μας: Ματθ. α 21, β 2, Α΄ Κορ. α 30-31.

Ιερεμίας 30:3,7-11. Το εδάφιο 10 λέει ότι δεν θα φοβούνται, όταν επιστρέψουν στη γη: «και ο Ιακώβ θα επιστρέψει, και θα ησυχάσει και θα αναπαυθεί, και δεν θα υπάρχει αυτός που εκφοβίζει». Δεν μπορεί κανείς σήμερα να πει ότι ισχύει κάτι τέτοιο σήμερα για το κατά σάρκα Ισραήλ, όπου όλοι φοβούνται τις επιθέσεις αυτοκτονίας των απελπισμένων Παλαιστίνιων στα λεωφορεία, τις καφετέριες και τους χώρους μαζικής συγκέντρωσης Ισραηλινών.

Ιερεμίας 31:40. Τα εδάφια Ιερεμίας λα 31-34 εκπληρώνονται στη νέα διαθήκη: Εβρ. η 7-13, ι 15-17, Ματθ. κστ 28. Η Ιερουσαλήμ που δεν θα εκριζωθεί ή καταστραφεί ποτέ, δεν είναι η κατά σάρκα Ιερουσαλήμ (που αποκαλείται στη Καινή Διαθήκη πνευματικά Σόδομα και Αίγυπτος: Αποκ. ια 18), αλλά η Νέα Ιερουσαλήμ, που είναι και η μόνη στην οποία αποβλέπουμε: Εβρ. ιβ 22-24. Μόνο αυτή η Ιερουσαλήμ είναι άγια: Αποκ. κα 10.

3) Ιεζεκιήλ 34:11-13,28-30. Τα εδάφια λδ 11-16 εκπληρώθηκαν με την πρώτη έλευση του Χριστού ως καλού ποιμένα: Ιωάν. ι 11-16, Λουκ. ιθ 10, Εβρ.ιγ 20, Α΄ Πετρ. β 25.

Τα εδάφια λδ 28-30 «θα κατοικούν με ασφάλεια, και δεν θα υπάρχει εκείνος που εκφοβίζει» δεν έχουν εφαρμογή στον σαρκικό Ισραήλ διότι σήμερα ζουν με φόβο και τρόμο.

Ιεζεκιήλ 37:11-28. Στη Καινή Διαθήκη αναφέρεται ότι το εδάφιο Ιεζεκιήλ λζ 27 «Και η σκηνή μου θα είναι ανάμεσά τους· και θα είμαι Θεός τους, κι αυτοί θα είναι λαός μου» εφαρμόζεται στην Εκκλησία, κι όχι στο κατά γράμμα Ισραήλ: Β΄ Κορ. ς 16-18. ΓιΆ αυτό η ερμηνεία της Π.Δ. χωρίς την Κ.Δ μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.

4) Αμώς 9:11-15. Η Κ.Δ. ερμηνεύει εντελώς διαφορετικά την περικοπή αυτή από τους υποστηρικτές της ΅θεωρίας των οικονομιώνΆ: Πράξεις ιε 14-17. Μάλιστα διαβάστε την από την Μετάφραση των Εβδομήκοντα, διότι αυτή χρησιμοποίησαν οι απόστολοι όταν την παρέθεσαν. Οι απόστολοι ερμήνευσαν την περικοπή αυτή, ότι αφορά την Εκκλησία και την είσοδο των εθνικών σε αυτή, και όχι στο σαρκικό Ισραήλ στο απώτερο μέλλον!

Μανώλης Καλομοίρης


[1] Δείτε «ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ;» (Απάντηση στην αίρεση του ΅ΧριστιανικούΆ Σιωνισμού) στο τεύχος Νο27.

[2] Δείτε «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΡΑΗΛ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;» στο τεύχος 27. Και «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ» στο τεύχος 24.


Ημερομηνία καταχώρησης : 17/02/2009 @ 05:06
Τελευταία ενημέρωση : 17/02/2009 @ 05:06
Κατηγορία : ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 2563 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^