Ρητό της ημέρας :  Η ευσέβεια είναι διαφορετική από την δεισιδαιμονία.   BLAISE PASCAL
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ

            Η σταθερά σκληρή και απάνθρωπη στάση του κράτους του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων, όπως και ο πρόσφατος πόλεμος κατά του Λιβάνου, με τις εκατόμβες των αμάχων νεκρών, αλλά και την μαζική καταστροφή των υποδομών της γειτονικής χώρας ως αντίποινα για την Χεζμπολάχ, υποθάλπει, καλλιεργεί και αυξάνει τον Αντισημιτισμό σε όλον τον κόσμο. Ας δούμε όμως μερικά πράγματα για το Ισραήλ σε σχέση με τον πόλεμο του Λιβάνου, αλλά και με τους Παλαιστίνιους.

           
 
Ο πόλεμος του Λιβάνου

            Θα πρέπει βέβαια να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ, όπως και το δικαίωμα να αμύνεται εναντίον των εχθρών του, όπως π.χ. στην περίπτωση του Λιβάνου, διότι ξεκίνησε ο πόλεμος με την εκτόξευση ρουκετών από την Λιβανέζικη ισλαμική οργάνωση Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ. Αν και η εκτόξευση ρουκετών ξεκίνησε κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για την Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα κατά των Παλαιστινίων που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 146 νεκρούς.

            Αλλά από την άλλη πλευρά όμως, θα πρέπει να αναφέρουμε τις δυσανάλογα βάναυσες και εκτεταμένες καταστροφές και θανάτους που σκόρπισαν οι Ισραηλινοί στο έδαφος του Λιβάνου. Το Ισραήλ κατέστρεψε 50 εργοστάσια, 74 δρόμους, 146 γέφυρες και τα σπίτια 100.000 ανθρώπων στον Λίβανο, σύμφωνα με τον έγκυρο THEECONOMIST (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13-8-06). Όπως έγραψε ο Πέτρος Χάρης: «Μόνο που ή νόμιμη άμυνα κατάργησε παντελώς τη νομιμότητά της, αφού εφάρμοσε το ‘ογδόντα αντί οδόντος’ σύμφωνα με το πικρό λογοπαίγνιο, αφού ακολούθησε την αποτρόπαιη αρχή της συλλογικής ευθύνης, βομβαρδίζοντας αμάχους, βομβαρδίζοντας πρόσφυγες, χρησιμοποιώντας βόμβες φωσφόρου, και άλλα γνωστά και αναγνωρισμένα από όλους» (ΤΑ ΝΕΑ 2-9-06 σελ.50). Σύμφωνα με καταγγελίες των γιατρών που περιέθαλψαν τα θύματα των Ισραηλινών βομβαρδισμών, έγινε χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τον στρατό του Ισραήλ.

Το Ισραήλ δεν βομβάρδισε μόνο τις συνοικίες της Χεμπολάχ, αλλά ακόμα και τις χριστιανικές συνοικίες του Λιβάνου, με αποτέλεσμα την θανάτωση πολλών αμάχων χριστιανών.

            Όλα αυτά έκαναν ακόμη και την Ισραηλινή εφημερίδα HAARETZ να γράψει: «Το Ισραήλ αποκαλύπτει ένα ενωμένο, εθνικιστικό πρόσωπο» (ΤΑ ΝΕΑ 31-7-06). Ενώ ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ Γιαν Έγκελαντ δήλωσε: «Είναι σαφές πως οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» (ΤΑ ΝΕΑ 24-7-06).

            Σε απάντηση στις αιτιάσεις της κοινής γνώμης για την βαρβαρότητα του Ισραήλ στο πόλεμο κατά του Λιβάνου, ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Ελλάδα Ραμ Αβιράμ δήλωσε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι «Το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει στο μέτρο του δυνατού να πλήξει άμαχο πληθυσμό». Όμως στην ερώτηση πώς τότε σκοτώνονται περισσότεροι άμαχοι παρά στρατιώτες, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ξέρετε ότι η Χεζμπολάζ φορά πολιτικά. Πώς να διαφοροποιήσουμε λοιπόν αυτούς τούς ανθρώπους από τους αμάχους;».  Γι’ αυτό και τελικά υπήρξαν από την Λιβανέζικη πλευρά 1084 άμαχοι νεκροί και μόνο 101 νεκροί στρατιώτες ή μαχητές της Χεζμπολάχ. Ενώ από τις –επίσης καταδικαστέες- επιθέσεις με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ σκοτώθηκαν 41 άμαχοι και 119 στρατιώτες. Δηλαδή η Χεζμπολάχ σκότωσε κατά 75% στρατιωτικούς και μόνο κατά 25% αμάχους, ενώ το Ισραήλ σκότωσε μόνο κατά 13,3% στρατιωτικούς και κατά 86,7% αμάχους! (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16-8-06).

Το Εβραϊκό Ραβινικό Συμβούλιο Yesha σχετικά με την διεθνή κατακραυγή για τον πόλεμο του Λιβάνου, δήλωσε: «Σύμφωνα με τον Εβραϊκό Νόμο, εν καιρώ πολέμου δεν υφίσταται ο όρος ‘αθώα θύματα’ από τη μεριά του εχθρού» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16-8-06)!

           
 
Οι Παλαιστίνιοι

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο προτεσταντικό περιοδικό CHRISTIΑNITYTODAY (www.christianitytoday.com/ct/2003/131/53.0.html) οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί υφίστανται δυσμενείς διακρίσεις και βαρβαρότητα από το Ισραήλ. Ακόμα κι αν το ισραηλινό σύνταγμα βεβαιώνει στους Χριστιανούς ελευθερία «της θρησκείας, της συνείδησης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού,» ζουν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Το Ισραήλ αρνείται να επιτρέψει σε αυτούς να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, και οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί έχουν λιγότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης. Επίσης, τα στρατεύματα του Ισραήλ, σε απάντηση στους τρομοκράτες-αυτοκτονίας που βομβαρδίζουν τους ισραηλινούς πολίτες, έχουν δημεύσει εδάφη που ανήκουν στους Παλαιστίνιους Χριστιανούς. Από την ίδρυση του Ισραήλ, 400.000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τους Άγιους Τόπους, λόγω της κατοχής απ’ το Ισραήλ της γης τους και της ζοφερής κατάστασης της οικονομίας στις Παλαιστινιακές πόλεις. Σήμερα, αποτελούν μόνο το 2 τοις εκατό της χώρας ή 100.000 ανθρώπους, όταν ήταν το 17 τοις εκατό του πληθυσμού περίπου το 1900. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμπεριφορά των αρχών του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων είναι αντιβιβλική: «Ξένον δεν πρέπει να τον καταπιέζετε ούτε να τον εκμεταλλεύεστε, γιατί κι εσείς ήσασταν κάποτε ξένοι στην Αίγυπτο» (Έξοδος 22:20). Ως χριστιανοί θα πρέπει να καταδικάσουμε και τον ρατσισμό που δείχνει το κράτος του Ισραήλ εναντίον των μη Εβραίων πολιτών του. Ενώ βεβαίως όσοι «χριστιανοί» σιωνιστές μεροληπτούν υπέρ του Ισραήλ και κατά των Παλαιστινίων, παραβαίνουν την εντολή της αγάπης προς τους αδελφούς εν Χριστώ («Όποιος, λοιπόν, λέει πως βρίσκεται στο φως αλλά μισεί τον αδελφό του, αυτός βρίσκεται ακόμα μέσα στο σκοτάδι»- Α΄ Ιωάννου 2:9), αφού με την στάση τους στρέφονται ταυτόχρονα και κατά των 100.000 Χριστιανών Παλαιστινίων που ζουν στο Ισραήλ.

 

 

Όχι στον αντισημιτισμό- Ναι στην κριτική του Ισραήλ

            Αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την όποια κριτική μας στην πολιτική του κράτους του Ισραήλ, και να γλιστρήσουμε στο φυλετικό μίσος κατά όλου του εβραϊκού λαού, ο οποίος κατά συντριπτική πλειοψηφία ζει εκτός Ισραήλ και συνεπώς δεν ευθύνεται. Οπωσδήποτε θα πρέπει να καταδικάζουμε την υπερβολική βία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων ή κατά του Λιβάνου, όπως επίσης την ρίψη ρουκετών ή τις επιθέσεις αυτοκτονίας των ισλαμιστών κατά των Ισραηλινών αμάχων. Πρέπει να είμαστε υπέρ της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη κατά το λόγο του Χριστού: «Μακάριοι όσοι φέρνουν την ειρήνη στους ανθρώπους, γιατί αυτοί θα ονομαστούν παιδιά του Θεού» (Ματθαίος 5:9). Και να αγωνιζόμαστε και να προσευχόμαστε για την ειρηνική διαβίωση των δύο λαών, διότι τελικά αυτό είναι το συμφέρον και των δύο.

Ενώ βεβαίως όπως δεν πρέπει η κριτική στο Ισραήλ να διολισθαίνει στον αντισημιτισμό, παρόμοια δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των Εβραίων σιωνιστών ή «χριστιανών» σιωνιστών που θέλουν να απαγορεύσουν κάθε κριτική στο Ισραήλ, ταυτίζοντάς τον με «αντισημιτισμό»! Όταν παραβιάζονται οι αρχές του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης (από όποιον και αν γίνεται), δεν πρέπει οι Χριστιανοί να μένουμε σιωπηλοί. Η Αγία Γραφή μας παροτρύνει: «δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» (Ησαΐας 26:9, Μετάφραση Ο’). Όπως γράφει ο Mπράιαν Kλουγκ, ιδρυτικό μέλος του Εβραϊκού Φόρουμ για τη Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: «Ωστόσο, η ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας δεν είναι φαντασίωση. Oύτε η εξάπλωση των εβραϊκών οικισμών σε αυτές τις περιοχές. Oύτε η άνιση μεταχείριση των Eβραίων εποικιστών και των Παλαιστίνιων κατοίκων. Oύτε οι θεσμοποιημένες διακρίσεις εναντίον των Iσραηλινών Aράβων πολιτών. Aυτά είναι πραγματικότητα. Άλλο είναι να επικρίνεις το Iσραήλ με βάση μια αντισημιτική φαντασίωση· και τελείως διαφορετικό είναι να το επικρίνεις με βάση την πραγματικότητα. Tο δεύτερο δεν είναι αντισημιτισμός» (Άρθρο «Aντισιωνισμός και αντισημιτισμός δεν ταυτίζονται», ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 31-7-04).

 

Επίσης η καλύτερη συμπεριφορά του κράτους του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους πολίτες του, θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των αισθημάτων αντιπάθειας που προκαλούνται στη διεθνή κοινή γνώμη για τον εβραϊκό λαό, από πράξεις του εβραϊκού κράτους. Όπως έγραψε ο Εβραίος ιστορικός Αβί Σλαΐμ στην "InternationalHeraldTribune"στις 4 Φεβρουαρίου 2005: «Η εικόνα του Ισραήλ σήμερα είναι αρνητική όχι επειδή είναι ένα Εβραϊκό κράτος, αλλά επειδή κατά κανόνα παραβιάζει τα όρια της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς…Αυτή η αντίληψη για το Ισραήλ είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόσφατη αναβίωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Από αυτή την άποψη, ο Σιωνισμός είναι σήμερα ο πραγματικός εχθρός των Εβραίων. Είναι μια τραγωδία ότι ένα κράτος που χτίστηκε ως λιμάνι για τον Εβραϊκό λαό μετά από το Ολοκαύτωμα, είναι τώρα μια από τις λιγότερο ασφαλείς τοποθεσίες στη Γη για να ζήσουν οι Εβραίοι. Το Ισραήλ οφείλει να αποσυρθεί από τις κατεχόμενες περιοχές όχι σαν μια εύνοια προς τους Παλαιστίνιους, αλλά σαν μια εύνοια προς το ίδιο και τον παγκόσμιο Εβραϊσμό, διότι, καθώς παρατήρησε ο Καρλ Μαρξ, ένας λαός που καταπιέζει έναν άλλον, δεν μπορεί να παραμείνει ελεύθερος» (Άρθρο «Is Zionism today the real enemy of the Jews? Yes»).

 
 
Μανώλης Καλομοίρης

Ημερομηνία καταχώρησης : 18/02/2009 @ 04:00
Τελευταία ενημέρωση : 18/02/2009 @ 04:00
Κατηγορία : ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 2458 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^