Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ Ή ΟΧΙ;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ Ή ΟΧΙ;

Θα εξετάσουμε εν συντομία, την αντίρρηση που έχουν μερικοί χριστιανοί ενάντια στην απολογητική και την χρησιμότητά της.

   Απαντάμε στις αιτιάσεις αυτών των χριστιανών, λέγοντας ότι η απολογητική χρειάζεται πρώτα απΆ όλα για τους ίδιους τους χριστιανούς, που μπορεί να κλονιστεί η πίστη τους από τις διάφορες παραπλανητικές θεωρίες ή ψεύδη που κυκλοφορούν. Και συνεπώς, καθήκον των σωστών χριστιανών ηγετών είναι να προφυλάξουν το ποίμνιό τους από τον κλονισμό της πίστης των μελών τους. Βεβαίως, αν δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν αυτό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των ψευδοδιδασκαλιών (είτε χριστιανικών ή κοσμικών) στη ζωή των συγχριστιανών τους, τότε δεν είναι καλοί ποιμένες.

 Κατά δεύτερο λόγο, η απολογητική χρειάζεται, διότι μπορεί να κερδίσουμε ψυχές για τον Χριστό και την βασιλεία Του από τον κόσμο των μη πιστών. Οι διάφορες θεωρίες απιστίας και δυσφήμησης της χριστιανικής πίστης που κυκλοφορούν, βάζουν διανοητικά εμπόδια στο να αποδεχτεί κανείς το μήνυμα της Αγίας Γραφής και της Εκκλησίας. Ενώ μέσω της απολογητικής, έχουν βοηθηθεί να πιστέψουν ειλικρινείς άπιστοι άνθρωποι στο Ευαγγέλιο και να γίνουν θερμοί χριστιανοί. Αν κάποιος χριστιανός ηγέτης αδιαφορεί για τις ειλικρινείς ψυχές ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι στα δίκτυα της απιστίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έρθουν στον Χριστό και την Εκκλησία Του μέσω της απολογητικής, και δεν το κάνει, ασφαλώς δεν είναι καλός Χριστιανός. Εγώ προσωπικά ήρθα στον Χριστό χάρη στην απολογητική, η οποία με βοήθησε να καταρρίψω τα διανοητικά εμπόδια της αθεΐας και της θεώρησης του Χριστιανισμού ως «παραμύθι των παπάδων», ώστε να ανοίξει ο δρόμος να δεχτώ το Ευαγγέλιο για οδηγό στη ζωή μου. Ένας Αμερικάνος άπιστος που πίστεψε στον Χριστό μέσω μίας απολογητικής διακονίας, έγραψε: «Εμείς οι ΅λογικοί τύποιΆ είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που χρειαζόμαστε να αγγιχτούμε». Ο απόστολος Παύλος λέει σχετικά: «Έκανα τον εαυτό μου σκλάβο όλων για να κερδίσω όσο το δυνατό πιο πολλούς…Παρόμοια, όταν βρισκόμουν μΆ αυτούς που αγνοούν το Μωσαϊκό νόμο, για να τους κερδίσω ζούσα κι εγώ σαν ξένος προς το νόμο…Με όσους έχουν αδύνατη πίστη, έγινα το ίδιο, για να κερδίσω τους αδύνατους στην πίστη. Για τους πάντες, έγινα τα πάντα, έτσι ώστε με κάθε τρόπο να σώσω μερικούς» (Α΄ Κορινθίους 9:19-23).

   Ενώ βεβαίως η Αγία Γραφή δεν απορρίπτει τα λογικά επιχειρήματα για να πείσει (Εβραίους 3:4, Πράξεις 17:30-31, Α΄ Κορινθίους 15:12-20, Β΄ Πέτρου 1:16-18, Λουκάς 1:1-4, Ματθ.11:2-6), ούτε την απολογητική (Κολ.4:6, Α΄ Πέτρου 3:15). Οι απόστολοι διακηρύττουν: «Ανατρέπουμε ψεύτικους ισχυρισμούς και καθετί που ορθώνεται με αλαζονεία εναντίον της γνώσεως του Θεού» (Β΄ Κορινθίους 10:4-5). Αυτό είναι μέρος της αποστολής της Εκκλησίας και σήμερα.

 
Μανώλης Καλομοίρης

Ημερομηνία καταχώρησης : 18/02/2009 @ 04:50
Τελευταία ενημέρωση : 18/02/2009 @ 04:50
Κατηγορία : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ
Η σελίδα διαβάστηκε 2286 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^