Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

 

ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ:

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

 

Ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι πιστεύουν τα κόμματα, που καλείται να ψηφίσει στις εκλογές. Και το θέμα που προωθείται από κάποιους κύκλους τα τελευταία χρόνια, για θέσπιση και στην Ελλάδα κάποιου είδους πολιτικού Γάμου για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσους ασπάζονται την ιστορική χριστιανική πίστη.

Σε συζήτηση που έγινε στις 25-5-2004 στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του δημοσιογράφου κ. Σταύρου Θεοδωράκη, οι εκπρόσωποι των κομμάτων παρουσίασαν τις θέσεις τους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης της Νέας Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ως πολιτικός, φιλελεύθερος , δέχομαι το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων, εφ όσον θέλουν να κάνουν μια ένωση να κάνουν έναν πολιτικό γάμο ή κάποιας άλλης μορφής ένωση που συνεπάγεται κάποια δικαιώματα».

Ο Πάνος Μπεγλίτης του ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ άλλων: «Σ΄ αυτή τη φάση, αυτό που ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω είναι η απόλυτη διασφάλιση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κοινωνικών μειονοτήτων ανεξάρτητα από τη σεξουαλική τους προτίμηση και από τον τρόπο ζωής τους. Αν είμαστε ώριμοι σαν κοινωνία και ανοίξουμε έναν τέτοιο διάλογο, μια τέτοια συζήτηση, ας το κάνουμε. Πάντως πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε έτοιμοι να διασφαλίζουμε όποτε χρειάζεται, όποτε είναι ανάγκη τα δικαιώματα όλων αυτών των μειονοτήτων». Μάλιστα πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ ετοίμασε πρόταση νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης, ένα είδος γάμου light για ομοφυλόφιλα και ετερόφυλα ζευγάρια, όπως έγραψε η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ 1-1-2006 σελ.10. Και αυτή την πρόταση νόμου την συνέταξε ο γνωστός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής κ.Γρ.Βαλλιανάτος μαζί με τον νομικό κ.Ν.Αλιβιζάτο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Ο Νίκος Χουντής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είπε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι εφόσον υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι να μπει ένα νομικό πλαίσιο τέτοιο που να μην αφήνει να δημιουργούνται διακρίσεις που επεκτείνονται στο κοινωνικό, στο εργασιακό και ούτω κάθε εξής».

Ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ είπε μεταξύ άλλων: «Δεν συμφωνούμε. Καθένας μπορεί να έχει την ιδιαιτερότητά του, αυτό δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κοινωνικό σήμερα και δημόσιας συζήτησης, πολύ περισσότερο που έμμεσα προωθείται κιόλας. Μπροστά στη γενική κατρακύλα το μοντέλο του ανθρώπου που προωθείται μέσα σε ένα άγριο και βάρβαρο σύστημα. Είμαστε αντίθετοι - το ξαναλέω απ' την αρχή - και πολύ περισσότερο με τις δήθεν προοδευτικές απόψεις περί υιοθεσιών κτλ».

Ενώ περισσότερο πρόσφατα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Καρατζαφέρης έχει δηλώσει την θέση του κόμματός του υπέρ του πολιτικού Γάμου ή ένωσης των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα σε συνέντευξή του στο περιοδικό ομοφυλοφίλων «10%» είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που είπα εγώ είναι ότι ναι, δύο ενήλικες πρέπει να μπορούν να συμβιώνουν ελεύθερα μαζί και η σχέση τους αυτή να ενέχει κάποια νομική αναγνώριση. Γιατί να αρνηθούμε κάτι τέτοιο σε δύο ανθρώπους που διατηρούν μια σχέση δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια; Γιατί π.χ. αν ένας από τους δύο εκλείψει, αντί να τον κληρονομεί ο σύντροφός του να τα παίρνει όλα ένας μπατζανάκης του από την Αυστραλία που πιθανότατα δεν θα ήθελε καν να τον ξέρει όσο ζούσε; […] Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε και γκέι υποψήφιο, άσχετα αν δεν βγήκε να το πει επώνυμα. Ομοφυλόφιλους εργαζόμενους έχουμε και στο κανάλι μας, κάνουν μάλιστα πολύ καλή δουλειά. Δεν μου αρέσει να κρύβονται οι άνθρωποι. Όταν μένει κάτι στο σκοτάδι δαιμονοποιείται, όταν βγαίνει στο φως απαλύνεται». (Πηγή: http://www.10percent.gr/issues/200506/03.html). 

Επίσης σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.) στις 22 Απριλίου 2005 αναφέρονταν η συνάντηση των εκπροσώπων της με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και στο τι συμφώνησαν ΕΟΚ και κ.Καρατζαφέρης: «Συμφωνήσαμε επίσης στην καταπολέμηση της ομοφοβίας με ενημέρωση (η οποία να ξεκινά από τα σχολεία), με βελτίωση της νομοθεσίας και με πρωτοβουλίες ενάντια στην περιθωριοποίηση. Συζητήθηκε και το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών ανεξαρτήτως φύλου μέσα από μια διαδικασία διαλόγου ώστε να μην αισθάνεται κανείς ότι απειλείται από αυτές τις ρυθμίσεις». (Πηγή: http://www.eok.gr/index.php?inc=pbart&pid=71).

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ κ.Στέλιος Παπαθεμελής σε αποκλειστική δήλωσή του στον «Ερευνητή» που έκανε στις 28-8-2007 μας είπε την θέση του κόμματός του για τον Γάμο των ομοφυλοφίλων:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της οποίας την άποψη υιοθετεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ απολύτως, πιστεύει ότι ο γάμος είναι «ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωσιςτου βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία». Στον ορισμό αυτό, δεν χωρεί καμιά εξαίρεση. Κατά συνέπεια είναι αδιανόητος ο γάμος ομοφυλοφίλων».

Συμπεραίνουμε ότι αν και το 85% των Ελλήνων σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο (CITYPRESS 19-12-06) απορρίπτει την θέσπιση πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων, μόνο το ΚΚΕ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ συμφωνούν με αυτή τη θέση του λαού.

Ως Χριστιανοί είναι ανάγκη να προωθήσουμε την χριστιανική άποψη για την ιερότητα του Γάμου και στην πολιτική ατζέντα του τόπου μας.

 
Μανώλης Καλομοίρης

Ημερομηνία καταχώρησης : 18/02/2009 @ 06:01
Τελευταία ενημέρωση : 20/02/2009 @ 03:16
Κατηγορία : ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σελίδα διαβάστηκε 3040 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^