Ρητό της ημέρας :  Η Αγία Γραφή είναι το βάθρο της προόδου και του πολιτισμού.   ΟΥΙΛΣΟΝ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ)
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ BENNY HINN

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ BENNY HINN

 
 
Ποιος είναι ο Benny Hinn;

Ο Benny Hinn, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πλουσιότερους τηλευαγγελιστές διεθνώς. Η θεολογία του είναι βασισμένη κατά ένα μεγάλο μέρος σε αυτήν της κίνησης του Λόγου της Πίστεως, με μια βαριά έμφαση στο αποκαλούμενο "Ευαγγέλιο της ευημερίας". Όπως υπονοείται από το όνομα "Ευαγγέλιο ευημερίας" αυτή η διδασκαλία λέει πως ο καθένας μέσω της πίστης του μπορεί να λάβει οτιδήποτε θέλει - όπως υγεία, πλούτο, ή οποιαδήποτε μορφή προσωπικής επιτυχίας. Εντούτοις, αυτή η δύναμη απελευθερώνεται μόνο μέσω της πίστης τους. Σύμφωνα με τον Benny Hinn εάν ένα πρόσωπο εκφράσει την πίστη του με τη σπορά ενός ικανοποιητικού χρηματικού ποσού στη "διακονία" του - ότι στο πρόσωπο αυτό θα χορηγηθεί θεία θεραπεία.

bennyhinn.jpg

Ο Benny Hinn (πλήρες όνομά του: Toufik Benedictus Hinn) γεννήθηκε στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ το 1952. Ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά μιας Αρμένισσας μητέρας και ενός Έλληνα πατέρα. Η οικογένεια ήταν Ελληνορθόδοξη. Το 1968, μετανάστευσαν στον Καναδά. Όταν ήταν στο Γυμνάσιο εγκατέλειψε την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσχώρησε στον Πεντηκοστιανισμό. . Κάθε έτος ταξιδεύει τον κόσμο διευθύνοντας τις αποκαλούμενες Σταυροφορίες Θαύματος και Θεραπείας, όπου δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους ανθρώπους που προσκαλούνται να τις παρακολουθήσουν.

Στη διακονία του ο Benny Hinn έχει υποπέσει σε:

  •         αιρετική θεολογία,
  •         ψεύτικες προφητείες,
  •         ανορθόδοξη συμπεριφορά,
  •         περίεργες οικονομικές πρακτικές,
  •         ψεύτικες αξιώσεις, και
  •         ανόητες δηλώσεις..

Εντούτοις, μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων ακολουθούν - και κατά περιόδους ακόμη φαίνεται και να λατρεύουν - αυτόν τον ιεροκήρυκα. Αυτό απεικονίζει μια τάση στο σύγχρονο Προτεσταντισμό, που αποκαλείται "η εμπειρία πέρα από το δόγμα." Σημαίνει ότι περισσότερη αξία δίνεται (στην συναισθηματική) εμπειρία απ' ό,τι στο υγιές δόγμα. Δεδομένου ότι το υγιές δόγμα καθορίζει εάν η διδασκαλία μιας πρακτικής είναι ή όχι ορθή, η προσέγγιση της "εμπειρίας πέρα από το δόγμα" αφήνει τους Χριστιανούς που την ασπάζονται πολύ ευάλωτους στην πλάνη.

Η οργάνωση του Benny Hinn εισπράττει 120 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από δωρεές ανθρώπων που πιστεύουν στον Hinn. Ο Hinn διευθύνει τη μεγαλύτερη ευαγγελιστική οργάνωση στον κόσμο, και αρνείται να γίνει μέλος στο "Ευαγγελικό Συμβούλιο για την Οικονομική Ευθύνη" (ECFR) που ελέγχει την αξιοπιστία της οικονομικής διαχείρισης των εισφορών των πιστών των ευαγγελικών οργανώσεων της Αμερικής. Αλλά υπάρχει μια ακόμα σκοτεινότερη πλευρά στον Hinn και την οργάνωσή του. Το 1998 δύο στενοί συνεργάτες του από το προσωπικό του πέθαναν από υπερβολική δόση ηρωίνης.

 
Μην αγγίξετε τον "Χρισμένο" του Θεού;

Μερικοί Πεντηκοστιανοί θεωρούν ότι είναι λανθασμένο για τους Χριστιανούς να επικρίνουν τις διδασκαλίες και τις πρακτικές θρησκευτικών κηρύκων όπως ο Benny Hinn. Επισημαίνουνε ότι ο Ιησούς δίδαξε τους οπαδούς του να μην κρίνουν (Ματθ.ζ΄1) και ότι η Βίβλος λέει "να μην αγγίξεις τον χρισμένο του Θεού." (Ψαλμός ρε΄15). Η έννοια που αποδίδουν σε αυτά τα εδάφια πως δήθεν απαγορεύουν τους Χριστιανούς από την εξέταση των διδασκαλιών και των πρακτικών άλλων Χριστιανών ή αιρετικών είναι αποτέλεσμα της ελαττωματικής τους ερμηνείας της Βίβλου. Παρερμηνεύουν την Αγία Γραφή, διότι η φράση "αγγίζω τον χρισμένο του Κυρίου" σημαίνει θανατώνω (Α΄ Σαμουήλ κδ΄ 11) ή κακοποιώ (Ψαλμ. ρε΄15). Σε καμιά περίπτωση δεν έχει την έννοια "μην κάνεις κριτική", διότι ο ίδιος ο Δαβίδ που "δεν άγγιξε τον χρισμένο του Κυρίου" στο ίδιο περιστατικό επικρίνει τον Σαούλ, τον πραγματικά χρισμένο του Κυρίου για την εσφαλμένη του συμπεριφορά (Α΄ Σαμουήλ κδ΄ 12).

Η Βίβλος διδάσκει ότι όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να μάθουν πώς να διακρίνουν μεταξύ της ορθοδοξίας και της αίρεσης. Μας ενθαρρύνει να τα εξετάζουμε όλα, και να κρατάμε αυτό που είναι καλό (Α΄ Θεσσαλονικείς 5:19). Αυτό περιλαμβάνει απαραιτήτως "την κρίση" - όχι του προσώπου, αλλά των διδασκαλιών και των πρακτικών του/της (για να δει εάν είναι ή όχι ορθόδοξοι στην διδαχή και την ζωή τους).

Σημειώστε ότι η Βίβλος πρόβλεψε ότι θα ερχόταν ένας καιρός που δεν θα ανέχονταν ορισμένοι άνθρωποι την υγιαίνουσα διδασκαλία, αλλά αντ' αυτού θα αναζητούν δασκάλους και διδασκαλίες που ταιριάζουν με τις επιθυμίες τους: "Κήρυξον τον λόγον, επίμενε εγκαίρως ακαίρως, έλεγξον, επίπληξον, πρότρεψον, μετά πάσης μακροθυμίας και διδαχής. Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή." (Β΄Τιμ.4:2-4, Μετάφραση Βάμβα).

 
Διδασκαλίες του Benny Hinn

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΕΝΝΙΑΔΑ: "Καθένας τους είναι μια τρισυπόστατη ύπαρξη...Υπάρχουν εννέα από αυτούς" (Benny Hinn, TBN, 3 Οκτωβρίου 1990). "Ο Θεός Πατέρας είναι ένα πρόσωπο χωριστό από το Άγιο Πνεύμα. Εντελώς χωριστό. ... Ξέρετε ότι το Άγιο Πνεύμα έχει ψυχή και σώμα χωριστά από αυτά του Ιησού και του Πατέρα; ... Ο Θεός Πατέρας είναι έπειτα μια τρισυπόστατη ύπαρξη μέσα στον εαυτό του. Είναι πρόσωπο, έχει το δικό Του πνεύμα, έχει μια ψυχή. ... Ο Θεός σκέφτεται. ... χωριστά από τον Υιό και χωριστά από το Άγιο Πνεύμα. ... Ο Θεός Πατέρας είναι χωριστό άτομο από τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, που είναι μια τρισυπόστατη ύπαρξη ο οποίος περπατά με ένα πνευματικό σώμα και έχει μαλλιά... έχει μάτια... έχει στόμα... έχει χέρια" (Χριστιανικό Κέντρο του Ορλάντο, 13η Οκτ. 1990).

Ο ΑΔΑΜ ...ΠΕΤΟΥΣΕ: "Ο Αδάμ ήταν η πιο έξοχη ύπαρξη που ο Θεός ποτέ δημιούργησε. ... Οι Γραφές δηλώνουν σαφώς ότι είχε εξουσία πάνω στα πτηνά του ουρανού... που αυτό σημαίνει ότι πετούσε ... Ο Αδάμ όχι μόνο πετούσε, αλλά πετούσε και στο διάστημα. Βρίσκονταν με μια του σκέψη στο φεγγάρι" (Praise the Lord, TBN, 26 Δεκεμβρίου 1991).

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΣΕ...ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ: "Το Άγιο Πνεύμα λέει, 'το αρχικό σχέδιο του Θεού είναι ότι η γυναίκα επρόκειτο να αναπαράγει παιδιά από τα πλευρά της'"(Our Position in Christ#5,1990,audiotape,side2)

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΘΕΟΣ: "ΕΤΣΙ, ΕΙΜΑΙ ο Benny Hinn ΙΕΧΩΒΑ!" (Spiritual warfare seminar, May 2 1990). "Πέστε 'ΕΙΜΑΙ Θεάνθρωπος' ...Πέστε 'εγώ είναι ο γεννημένος απ' τον ουρανό Θεάνθρωπος. Είμαι Θεάνθρωπος'..." (Praise the Lord, TBN, 6 Δεκεμβρίου 1990).

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: "Οι λέξεις δημιουργούν την πραγματικότητα" (Benny Hinn, TBN, 29th June 1992). "'Εάν πείτε, θα το κάνω', είναι αυτό που ο Θεός λέει. ... Έτσι όταν το ομολογείτε ενεργοποιείτε την υπερφυσική δύναμη του Θεού. Ξέρετε ότι η ομολογία ενεργοποιεί τον ουρανό; Η ομολογία απελευθερώνει τον πνευματικό κόσμο. Τα λόγια ενεργοποιούν τον ουρανό" (Praise the Lord, 6 Δεκεμβρίου 1994).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΜΕΣΑ: "Υπόσχεται να θεραπεύσει όλα εντελώς, όλες τις ασθένειές μας! Αυτό σημαίνει όχι ακόμη και έναν πονοκέφαλο, πρόβλημα κόλπου, ούτε ακόμη και ένα πονόδοντο, τίποτα! Καμία ασθένεια δεν πρέπει να έρθει στη ζωή σας" (Rise and Be Healed!, 1991, p32). "Εάν το σώμα σας ανήκει στο Θεό, όχι και δεν μπορεί να ανήκει στην ασθένεια" (Rise and Be Healed!, p62).

ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ: "'Τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζαν να κηρύττουν, "ότι πρόκειται να περπατήσουμε στις οδούς του χρυσού' [στον ουρανό]. Εγώ λέω, 'δεν χρειάζομαι το χρυσό εκεί επάνω. Πρέπει να το έχω εδώ κάτω'" (Praise-a-Thon, TBN, 2nd April 1991). "Η φτώχεια είναι ένας δαίμονας. Ο Θεός έπρεπε να μου παρουσιάσει το όραμα ενός δαίμονα για να το αποδείξει κυριολεκτικά αυτό σε μένα" (TBN, 1990).

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΕ...ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: "Κάποιος επιτίθεται σε μένα εξαιτίας κάποιας διδασκαλίας μου. Να μου επιτρέψτε να σας πω κάτι, αδελφέ: Να προσέχετε! ... Ξέρετε, έχω ψάξει ένα εδάφιο στη Βίβλο. Δεν μπορώ ακριβώς να φανώ να το βρίσκω. Ένας στίχος που θα λέει, 'εάν δεν τους συμπαθείτε, να τους σκοτώνετε' Επιθυμώ πραγματικά να μπορούσα να το βρώ! ... Μερικές φορές επιθυμώ ο Θεός να μου έδινε ένα πολυβόλο Αγίου Πνεύματος και να ανατινάξω το κεφάλι σας'" (Praise-a-Thon, TBN, 8th November 1990). "Αυτός με θύμωσε τόσο, που εάν θα μπορούσα να τον έχω σκοτώσει, θα το είχα κάνει" (Orlando Christian Centre, 12 Αυγούστου 1992).

ΔΕΝ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΕΕΣ "ΑΛΗΘΕΙΕΣ": "Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, μην σκεφτείτε ότι [είμαστε] εδώ για να επαναλάβουμε κάτι που έχετε ακούσει τα τελευταία 50 χρόνια. ... Εάν σταματήσουμε να σας δίνουμε νέες αποκαλύψεις, είμαστε νεκροί" (TBN, 9η Δεκεμβρίου 1990).

 
Οι "Σταυροφορίες Θαυμάτων" του Benny Hinn

Οι συγκεντρώσεις του Hinn, ακολουθούν ένα ακριβές σχέδιο που έχει υπολογιστεί να φέρει το μεγαλύτερο συναισθηματικό αντίκτυπο και, όχι τόσο συμπτωματικά, το μέγιστο να είναι την ώρα της συλλογής των χρηματικών προσφορών. Από την στιγμή που το πλήθος εισάγεται στο χώρο, "βομβαρδίζονται" με ειδικό φωτισμό για ευνοϊκή διάθεση, επαναλαμβανόμενη μουσική, συναισθηματική ψαλμωδία, διάφορες μορφές χορωδιακής και οργανικής ψυχαγωγίας. Όταν ο Μπέννυ Χινν ανέβει στη σκηνή ενώ ψέλνεται ένας ύμνος δοξολογίας θα πει χαρακτηριστικά "Υπάρχει δύναμη εδώ, άνθρωποι!". Και θα προσθέσει: "Υψώστε τα χέρια σας και λάβετε". Όλοι ανυψώνουν υπάκουα τα χέρια τους. "Θα θεραπευθείτε απόψε!". Αυτοί ανταποκρίνονται με αναφιλητά και "Αλληλούια". "Όλα τα πράγματα είναι δυνατά στον πιστεύοντα!" λέει ο Hinn επαναλαμβάνοντας αυτήν την ίδια πρόταση τρεις φορές, παίρνοντας μια μεγαλύτερη συναισθηματική αντίδραση κάθε φορά που την λέει.

Άσμα, τραγούδι, χειρονομίες, προσεκτικά ετοιμασμένες φράσεις-κλισέ για να ενθουσιάσουν το πλήθος- όλες οι κλασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν τα άτομα σε μια ομάδα. Αργότερα, όταν συλλεχθούν οι προσφορές, ο Benny Hinn αναγγέλλει ότι ο Θεός μιλά σε αυτόν. Και αρχίζει να αναγγέλλει "θεραπείες" ( π.χ. ενός όγκου εγκεφάλου, ενός καρκίνου κλπ) ΑΟΡΙΣΤΑ χωρίς να προσδιορίζει για ποιον αναφέρεται. Κατά συνέπεια, αντί της πρόσκλησης στη σκηνή των ασθενών για θεραπεία (χωρίς εγγύηση επιτυχίας), η μέθοδος του Μπέννυ Χινν ενθαρρύνει δεκτικά, συναισθηματικά άτομα να πιστέψουν ότι θεραπεύονται. Μόνο εκείνη η αυτοεπιλεγμένη ομάδα καλείται για να έρθει προς τα εμπρός και να πιστοποιήσει την υποθετικά θαυματουργική θεραπεία τους. Ο Joe Nickel μαρτυρεί: "Ενώ παρέμεινα καθισμένος, σε μια συγκέντρωση του Hinn μια γυναίκα που ακούει τη ανώνυμα κατευθυνόμενη εντολή του ευαγγελιστή να "σηκωθεί επάνω από εκείνη την αναπηρική καρέκλα!" - αγωνίζονταν να το κάνει αυτό για σχεδόν μισή ώρα πριν τελικά βυθιστεί πίσω, εξαντλημένη". Σιγά σιγά κάποιοι άνθρωποι σηκώνονται από το πλήθος πιστεύοντας ότι "θεραπεύτηκαν" και πηγαίνουν προς την σκηνή για να τους ανακηρύξει ο Χινν "θεραπευμένους" απ' ό,τι και αν πάσχουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί έχει ανάγκη από σωματοφύλακες ο Benny Hinn! Πολύ λίγοι αν όχι κανένας από αυτούς τούς ανθρώπους δεν θεραπεύεται πραγματικά. Και όταν πεθαίνουν, ή η ασθένειά τους γίνεται χειρότερη, οι συγγενείς τους τείνουν να γίνουν απειλητικοί.

Ο Brian Darby, που έχει εργαστεί για 21 χρόνια με σοβαρά ανάπηρους ανθρώπους στη Βόρεια Καλιφόρνια, λέει ότι έχει δει από πρώτο χέρι την απογοήτευση που αφήνεται αμέσως μετά από μια "Σταυροφορία Θαυμάτων" του Benny Hinn. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, λέει, πολλοί από τους πελάτες του έχουν παρευρεθεί στα γεγονότα, όπου σαρώθηκαν από ένα κύμα ενθουσιασμού, που σκέφτονταν ότι από στιγμή σε στιγμή θα περπατήσουν για πρώτη φορά ή ότι θα ισιώσουν τα άκρα τους. "Δεν μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπο της μη θεραπείας στο πρόσωπο, την οικογένεια, την ευρύτερη οικογένεια", λέει ο Darby. "Έχουν μια αίσθηση ευφορίας στη Σταυροφορία και έπειτα συντρίβονται κάτω. [Ο Benny Hinn δεν είναι] εκεί γύρω για να μαζέψει τα κομμάτια". Ο ενθουσιασμός μιας συνάθροισης για θεραπείες, που προκαλεί μείωση του πόνου λόγω της απελευθέρωσης των ενδορφινών (ουσίες που παράγονται από το σώμα οι οποίες εξαφανίζουν τον πόνο) συχνά αναγκάζουν τους ανθρώπους να πιστέψουν και να ενεργήσουν σαν να έχουν θεραπευθεί ως εκ θαύματος. Χωρίς όμως στην πραγματικότητα να αλλάξει η φυσική τους κατάσταση.

 

Επίσης γνωστές είναι οι "πτώσεις -δήθεν-εν Πνεύματι", όπου τα άτομα που περιλαμβάνονται είναι μόνο "προδιατεθειμένα για την πτώση". Δηλαδή συμμετέχουν μόνο σε μια μορφή παιχνιδιού- ρόλου που προτρέπονται από την ισχυρή επιθυμία τους να λάβουν τη θεία δύναμη καθώς επίσης και από την επιρροή της πρότασης να κάνουν έτσι. Ακόμη και οι λιγότερο συναισθηματικά ευεπηρέαστοι άνθρωποι θα είναι απρόθυμοι να μην συμμορφωθούν όταν το αναμένουν εκείνοι γύρω από αυτούς. Εν ολίγοις, συμπεριφέρονται ακριβώς σαν "υπνωτισμένοι". Ένας επαγγελματίας υπνωτιστής είπε για την παράσταση του Hinn: "Αυτό είναι κάτι που κάνουμε καθημερινά και ο κ. Hinn είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας".

 

Πρόσφατα μια μελέτη πραγματοποιήθηκε μετά από μια σταυροφορία του Benny Hinn στο Πόρτλαντ του Όρεγκον στις ΗΠΑ, όπου εβδομήντα έξι θαύματα υποστηρίχτηκε ότι έγιναν. Για ένα ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού HBO, A QUESTION OF MIRACLES, η Διακονία του Benny Hinn κλήθηκε να παρέχει τα ονόματα όσο πιο πολλών από αυτά ήταν δυνατόν για την έρευνα. Μετά από δέκα τρεις εβδομάδες, μόνο πέντε ονόματα δόθηκαν. Κάθε περίπτωση παρακολουθήθηκε για ένα έτος.

Η πρώτη περιλάμβανε μια γιαγιά που δήλωσε ότι είχε "επτά σπασμένους σπονδύλους" αλλά ότι ο Κύριος την είχε θεραπεύσει στην βραδινή συνάθροιση στο Πόρτλαντ. Στην πραγματικότητα, οι ακτίνες X κατόπιν αποκάλυψαν ότι οι σπόνδυλοι παρέμεναν σπασμένοι, αν και η γυναίκα αισθάνονταν ο πόνος της να είχε ελαττωθεί.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν αυτή ενός ατόμου που είχε υποστεί ένα ατύχημα υλοτομίας (κοπής κορμών δέντρων) πριν από δέκα χρόνια. Κατέδειξε βελτιωμένη κινητικότητα στη "σταυροφορία", αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε κατόπιν και "η μετακίνηση έγινε τόσο επίπονη ώστε αυτός δεν μπορούσε πλέον να ντυθεί." Ακόμα παρέμενε πεπεισμένος ότι θεραπεύθηκε και αρνήθηκε τα φάρμακα και τη χειρουργική επέμβαση που οι γιατροί του επέμειναν ότι ήταν απαραίτητα.

Το επόμενο άτομο ήταν μια κυρία που, για πενήντα χρόνια, είχε μόνο "τριάντα τοις εκατό της ακοής της" καθώς υποστηρίχτηκε στη "σταυροφορία" του Πόρτλαντ. Εντούτοις, ο παθολόγος της δήλωσε, "δεν σκέφτομαι ότι αυτό ήταν ένα θαύμα υπό οποιαδήποτε έννοια". Ανέφερε ότι η γυναίκα είχε μόνο μια "πολύ ήπια απώλεια ακοής" ακριβώς δύο χρόνια πριν και από τότε είχε κάνει "μια κανονική αποκατάσταση".

Η τέταρτη περίπτωση ήταν αυτή ενός κοριτσιού που "δεν έπαιρνε αρκετό οξυγόνο" αλλά που υποστηρίχθηκε ότι είχε θεραπευθεί στην "λειτουργία" του Hinn. Στην πραγματικότητα, από την σταυροφορία "συνέχισε να υφίσταται δύσπνοια", αλλά η μητέρα της ήταν τόσο πεπεισμένη ότι ένα θαύμα είχε γίνει, ώστε δεν συνέχισε να επιδιώκει την ιατρική φροντίδα για την κόρη της.

Τέλος, υπήρξε αυτό που η "σταυροφορία" θεώρησε ως "νεκρή γυναίκα που περπατάει". Είχε καρκίνο και στους δύο πνεύμονες, αλλά οι γιατροί της ήταν τώρα "έκπληκτοι" επειδή ήταν "ακόμα ζωντανή και ανέπνεε ακόμα". Στην πραγματικότητα, ο ογκολόγος της απέρριψε όλες αυτές τις αξιώσεις, λέγοντας ότι η γυναίκα είχε μια "απρόβλεπτη μορφή καρκίνου που ήταν σταθερή κατά την διάρκεια της σταυροφορίας". Τραγικά, η κατάστασή της επιδεινώθηκε στη συνέχεια και πέθανε ακριβώς εννέα μήνες μετά την "θεραπεία" της.

 

Όπως αυτές οι περιπτώσεις καταδεικνύουν, υπάρχει ένας κίνδυνος όπου οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι θεραπεύονται, θα εγκαταλείψουν την ιατρική βοήθεια η οποία θα μπορούσε να τους φέρει ανακούφιση ή ακόμα και να σώσει τις ζωές τους.

Ο Δρ. Nolen αναφέρει την τραγική περίπτωση της κας Helen Sullivan η οποία έπασχε από καρκίνο που είχε εξαπλωθεί στους σπονδύλους της. Η Kathryn Kuhlman την είχε πάρει από την αναπηρική καρέκλα της, της απομάκρυνε το στήριγμα της πλάτης, και την έκανε να τρέχει πέρα στο στάδιο επανειλημμένα. Το πλήθος χειροκρότησε αυτό που νόμισαν ότι ήταν ένα θαύμα, αλλά τα καραγκιοζιλίκια κόστισαν στην κα Sullivan έναν συντριμμένο σπόνδυλο. Τέσσερις μήνες μετά από τη "θεραπεία" της πέθανε.

Ο Μπέννυ Χινν έχει συλληφθεί να κάνει ψευδείς ισχυρισμούς όπως -σύμφωνα με το βιβλίο του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ- ότι το 1976 πήγε σε ένα καθολικό νοσοκομείο στο Sault Sainte Marie του Οντάριο των ΗΠΑ, και τους θεράπευσε όλους εκεί. Ο τρόπος που ο Hinn το λέει αυτό είναι ότι αυτός, τρεις άλλοι Πεντηκοστιανοί ιεροκήρυκες, και επτά καθολικοί ιερείς κάνανε μια συνάθροιση μαζί στο παρεκκλήσιο του νοσοκομείου, όπου ο καθένας πήγε να εργαστεί με τα "μπουκάλια του χρίσματος λαδιού" και οι ασθενείς θεραπεύθηκαν αμέσως. Κλήθηκαν έπειτα να βάλουν τα χέρια σε όλους τους ασθενείς στα δωμάτια του νοσοκομείου, έτσι ο Hinn και η ομάδα του πήγαν κάτω στα δωμάτια θεραπεύοντας τους ανθρώπους, χτυπώντας τους κάτω με τη δύναμη του Θεού, έως ότου "έμοιαζε το νοσοκομείο σαν να είχε χτυπηθεί από έναν σεισμό". Το Νοσοκομείο διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο την ιστορία του Benny Hinn. Το νοσοκομείο δημοσίευσε μια κοινοποίηση, η οποία περιέλαβε τις ακόλουθες παρατηρήσεις: "Κανένα τέτοιο γεγονός δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο Γενικό Νοσοκομείο. Η δήλωσή του δεν μπορεί να επαληθευτεί ούτε μέσω των ιατρικών αρχείων ούτε από την κατάθεση από το προηγούμενο ή το παρόν προσωπικό αυτού του νοσοκομείου. Οι ισχυρισμοί του κ. Hinn είναι εξωφρενικοί και αδικαιολόγητοι".

Επικριτές, όπως ο κληρικός Joseph C. Hough, Πρόεδρος του New York's Theological Seminary (Θεολογικής Σχολής της Νέας Υόρκης), μιλάει για τους απελπισμένα αισιόδοξους: "Ραγίζει την καρδιά σου να ξέρεις ότι εξαπατούνται, επειδή πραγματικά ελπίζουν και πιστεύουν. Και θα εγκαταλειφθούν εκεί να σκέφτονται ότι εάν δεν πήραν ένα θαύμα είναι επειδή δεν πίστεψαν". Περισσότερο αιχμηρά, ο Ραββίνος Harold S. Kushner δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή A QUESTION OF MIRACLES: "Ελπίζω να υπάρχει μια ειδική θέση στην κόλαση για τους ανθρώπους που δοκιμάζουν και πλουτίζουν πάνω στα βάσανα των άλλων. Το να βασανίζουν τους τυφλούς, τους κουτσούς, τους ετοιμοθάνατους, τους θλιμμένους, τούς ασθενείς στο τελευταίο στάδιο της αρρώστιας τους, να πουλάνε ελπίδα ενώπιον των γονέων ενός σοβαρά ταλαιπωρημένου παιδιού, είναι ένα απερίγραπτα σκληρό πράγμα που κάνουν, και να το κάνουν αυτό στο όνομα του Θεού, να το κάνουν στο όνομα της θρησκείας, σκέφτομαι, είναι ασυγχώρητο".

 
Προσωπική εμπειρία με τον Μπέννυ Χινν

Τον Μάιο του 1992 έμαθα ότι θα ερχόταν για να είχε μία έκτακτη συνάθροιση 'θαυμάτων' ο Benny Hinn σε μία από τις μεγάλες πεντηκοστιανές συνάξεις της Αθήνας. Έτσι με καλοπροαίρετη και όχι κριτική διάθεση, πήγα και ήμουνα όρθιος για 3 ώρες ώστε να παρακολουθήσω όλο το "σόου" του Benny Hinn. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα. Είχα ακούσει τόσα πολλά για τον πολυδιαφημισμένο τηλευαγγελιστή, ώστε όταν είδα ότι οι μόνες "θεραπείες" που υποτίθεται ότι έγιναν ήταν κάποιοι "πόνοι στην μέση" ή "πονοκέφαλοι", κατάλαβα ότι η παροιμία "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι" έβγαινε αληθινή!

Στη συνέχεια, άρχισε ο κόσμος να συρρέει προς τον "σόουμαν" για να...τούς ρίξει κάτω, καθώς τούς ακουμπούσε ή τούς έσπρωχνε ελαφρά με το χέρι του. Απ' ότι πολύ γρήγορα κατάλαβα, οι Πεντηκοστιανοί που κάνανε τεράστια ουρά προς τον Μπέννυ Χινν, θέλανε να αγγιχθούν και να πέσουν κάτω διότι πιστεύανε πως έτσι...θα "ευλογηθούν" απ' τον Θεό. Εντομεταξύ, ο ποιμένας της πεντηκοστιανής σύναξης τρεις φορές έπεσε κάτω από τον Μπέννυ Χινν! Στη διαδικασία των "πτώσεων -δήθεν- εν Πνεύματι", πάντα υπήρχαν οι άνθρωποι του Benny Hinn πίσω από τούς πιστούς, για να τους πιάνουν την ώρα που πέφτουν και να τούς αφήνουν να ακουμπάνε μαλακά στο πάτωμα, ώστε...να μην σπάσουν το κεφάλι τους ή κανένα κόκαλο! Έπειτα ο Μπέννυ Χινν πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να..φυσάει και να ξεφυσάει ώστε να εκπνεύσει Άγιο Πνεύμα και να...πέσουν και όσοι θεατές δεν είχαν μετακινηθεί από τα καθίσματά τους! Όμως, λίγοι πιστοί από αυτούς έπεσαν κάτω. Και ήταν αυτοί που συναισθηματικά ήταν πιο ευάλωτοι και θέλανε να πέσουν "για να πάρουν την ευλογία". Ενώ βέβαια αν πράγματι φυσούσε το Άγιο Πνεύμα σε εκείνη την αίθουσα, κανείς δεν θα μπορούσε να σταθεί όρθιος στην πραγματική παρουσία του Θεού, σύμφωνα με την Αγία Γραφή:

"και δεν ηδύναντο οι ιερείς να σταθώσι διά να λειτουργήσωσιν, εξ αιτίας της νεφέλης· διότι η δόξα του Κυρίου ενέπλησε τον οίκον του Κυρίου" (Α΄Βασιλέων η 11).

Την επόμενη μέρα το πρωί, συνάντησα τον ποιμένα της πεντηκοστιανής σύναξης που έγινε το "σόου" του Μπέννυ Χινν. Ο ποιμένας στη συζήτηση που κάναμε, μου είπε ότι δεν θα μου άρεσε η συνάθροιση του Benny Hinn. Του απάντησα θετικά, και μετά προς έκπληξή μου, άρχισε να μου απαριθμεί με δική του πρωτοβουλία τα αρνητικά της βραδιάς! Το κυριότερο που μου είπε ήταν κάτι που προσωπικά δεν το είχα προσέξει. Στην αίθουσα υπήρχαν 3-4 άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκια και ο Μπέννυ Χινν τούς αγνόησε εντελώς και ούτε καν προσευχήθηκε γι' αυτούς και βέβαια στο τέλος έφυγαν πλήρως απογοητευμένοι. Ο Hinn προσευχήθηκε μόνο για όσους μπορούσαν να σταθούν όρθιοι στα πόδια τους! Αυτό ήταν κάτι που πείραξε και τον ίδιο τον ποιμένα.

Όταν ρώτησα τον ποιμένα τι αισθάνθηκε που έπεσε κάτω τρεις φορές όταν τον άγγιξε (ή καλύτερα τον έσπρωξε) ο Benny Hinn, μου απάντησε: "Δεν αισθάνθηκα τίποτε. Δεν πιστεύω ότι οι πτώσεις μου ήταν από το Άγιο Πνεύμα". Και αυτή του η απάντηση με εξέπληξε πολύ! Αλλά αργότερα, αναρωτήθηκα, γιατί ο συγκεκριμένος ποιμένας που παρατήρησε τα τόσα πολλά αρνητικά στον Benny Hinn, τον ξανακάλεσε κι άλλες φορές τα επόμενα χρόνια για "αναζωπυρωτικές" συναθροίσεις στην εκκλησία του.

 
Συμπέρασμα για τον Benny Hinn και άλλους "θαυματοποιούς"

Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε είναι συγκλονιστικά και αποκαλύπτουν τι κρύβεται πίσω από τα ιλλουστασιόν φυλλάδια, τις πανάκριβες διαφημιστικές καταχωρήσεις και την γιαλιστερή εικόνα που η προπαγάνδα έχει σφυρηλατήσει για τον νεοπεντηκοστιανό Benny Hinn.

Ακόμα κι αν ο Μπέννυ Χινν έχει κάνει κάποια αληθινή θεραπεία, αυτό δεν αποδεικνύει ότι είναι αληθινός εργάτης του Θεού. Η Αγία Γραφή σαφώς μιλάει για ανθρώπους, οι οποίοι -ιδιαίτερα, στις έσχατες ημέρες- θα κάνουν τέτοια θαύματα στο όνομα του Χριστού, που θα κινδυνεύουν να πλανηθούν ακόμα και οι εκλεκτοί. Αλλά -δυστυχώς- αυτοί οι "θαυματοποιοί" δεν θα είναι αληθινοί χριστιανοί, αλλά ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες:

Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προεφητεύσαμεν εν τω ονόματί σου, και εν τω ονόματί σου εξεβάλομεν δαιμόνια, και εν τω ονόματί σου εκάμομεν θαύματα πολλά; Και τότε θέλω ομολογήσει προς αυτούς ότι ποτέ δεν σας εγνώρισα· φεύγετε απ' εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν. (Ματθαίος ζ΄22-23).

Διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. (Ματθαίος κδ΄ 24).

Διότι οι τοιούτοι είναι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού. Και ουδέν θαυμαστόν· διότι αυτός ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός. Δεν είναι λοιπόν μέγα αν και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζωνται εις διακόνους δικαιοσύνης, των οποίων το τέλος θέλει είσθαι κατά τα έργα αυτών. (Β΄ Κορινθίους ια΄13-15).

 
Μανώλης Καλομοίρης
 
Πηγές:

1.      http://www.apologeticsindex.org/h01.html

2.      http://www.deceptioninthechurch.com/unmasked_____benny_hinn.html

3.      http://www.csicop.org/si/2002-05/i-files.html

4.      http://www.equip.org/free/DP069.htm

5.      http://www.thedoormagazine.com/theheretic.html

6.      http://www.rickross.com/groups/bennyhinn.html

 
Άλλα Άρθρα

1.      ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ BENNY HINN. 

2.      Επίθεση στην ιστοσελίδα μας Πεντηκοστιανών της Κύπρου για τον Μπέννυ Χινν!

3.      Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ -1ο μέρος.

4.      Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ-2ο μέρος.

5.      Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ-3ο μέρος.

 

Ημερομηνία καταχώρησης : 20/02/2009 @ 03:48
Τελευταία ενημέρωση : 23/02/2009 @ 07:30
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 3692 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^