Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ - ΙΗΣΟΥΣ: Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ

ΙΗΣΟΥΣ: Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ

 

Συντριμμένα όνειρα. Τσακισμένες ελπίδες. Κατεστραμμένες ζωές. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν πολλούς ανθρώπους στον κόσμο μας σήμερα. Μπορεί να περιγράφουν και σένα. Είναι παντού γύρω μας, στους δρόμους, στις εργασίες, στις εκκλησίες μας. Αυτοί που κάποτε γνώρισαν αγάπη τώρα είναι απορριμένοι και παραπεταμένοι. Κάποτε είχαν δουλειές, διασκέδαζαν με φίλους, τραγουδούσαν περπατώντας, είχαν οικογένειες που νοιάζονταν. Κάποια στιγμή κι αυτοί επίσης ήταν γεμάτοι όνειρα για το μέλλον, γεμάτοι με ελπίδα για την αναμονή του αύριο.

        Αλλά τώρα μαζί με κάθε στενάχωρη γουλιά ποτού, συνειδητοποιεί ότι τα όνειρά του χάθηκαν.

Με κάθε πεντάρα που βρίσκεται στη τσέπη του φθαρμένου ρούχου της, αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Με κάθε στιγμή κλεμμένη, καταλαβαίνουν ότι οι ζωές τους βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Μερικοί που τους βλέπουν κουνάνε τα κεφάλια τους με αποστροφή.

Αλλά ο Ιησούς τους αγάπησε και τους δέχτηκε σαν φίλους.

Όταν η φιλία είναι αληθινή, όχι φίλαυτη, και συγχωρητική, δεν υπάρχει πιο γλυκειά σχέση. Ο Ιησούς έγραψε τον ορισμό της φιλίας με τις πράξεις της αγάπης Του. Κανένα πρόσωπο δεν ήταν ασήμαντο, δεν ήταν καταδικασμένο, ή πολύ ανάξιο για να απολαμβάνει το δικό Του είδος φιλίας. Αγκάλιασε το ξεχασμένο παιδί, κάλεσε μαζί Του τον πιο μισητό φοροεισπράκτορα, και προσκάλεσε τους κοινωνικά απόβλητους.

Τους άκουσε σαν να είχαν μεγάλη σημασία τα λόγια τους. Τους μίλησε για τις μελλοντικές μέρες όταν όλα θα ήταν εντάξει. Τους εμπιστεύτηκε τα μυστικά της ζωής. Έκλαψε από πάνω τους. Προσευχήθηκε γι' αυτούς όταν ο πόνος της απόρριψης έπνιγε τη ζωή Του.

Ο Ιησούς άνοιξε χέρια ανάπαυσης, μίλησε ενθαρρυντικά, έδωσε παρηγοριά, συγχώρεσε, και αγάπησε βαθειά τους απορριμένους της κοινωνίας Του. Έγινε και ο ίδιος απόβλητος για κείνους που χρειάζονταν έναν φίλο.

Δεν είσαι χαρούμενος;

Καθένας δεν υπήρξε, έστω και σε κάποιο βαθμό, ανεπιθύμητος; Δεν έχουμε αποτύχει;

Δεν έχουμε βρεθεί στο χείλος της απόγνωσης, διερωτώμενοι πως θα τακτοποιήσουμε το χάος; Δεν έχουμε αποξενώσει αυτούς που αγαπούσαμε, δεν έχουμε πληγώσει τους αβοήθητους, και κοροϊδέψει τους αντιπαθητικούς;

Ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι στον πάτο, να διερωτάσαι αν κάθε περαστικός γνωρίζει τις αποτυχίες σου. Καθώς οι άλλοι ζουν με ακριβά ρούχα και τέλεια χαμόγελα, ενδόμυχα καταλαβαίνουμε τον πόνο της μοναξιάς. Και συνειδητοποιούμε το φόβο του να μη γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα του αύριο.

Για μας -τους πληγωμένους, τους μοναχικούς, τους φοβισμένους - ο Ιησούς είναι φίλος. Οποιεσδήποτε κι αν είναι οι συνθήκες της ζωής μας, ο Ιησούς μας κάνει νεύμα: κάθε ένας είναι ευπρόσδεκτος να περάσει μέσα και να κάτσει δίπλα Του, να περπατήσει μαζί Του σαν φίλος Του, να μοιραστεί τη ζωή του μαζί Του, και να μάθει να αγαπάει χωρίς επιφυλάξεις.

Ο Ιησούς καλείται με πολλά όμορφα ονόματα, αλλά κανένα δεν ηχεί γλυκύτερα σ' εκείνον που είναι βυθισμένος στη δικιά του κινούμενη άμμο της αμαρτίας από το όνομα που τόσο λαχταρούμε να ακούμε: "ο φίλος των αμαρτωλών".

Tami Rudkin

(Από το Περιοδικό Bible Advocate -  Ιουλ/Αυγ 1999)

Ημερομηνία καταχώρησης : 28/01/2009 @ 04:55
Τελευταία ενημέρωση : 28/01/2009 @ 04:55
Κατηγορία : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ
Η σελίδα διαβάστηκε 2451 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^