Ρητό της ημέρας :  Η ευσέβεια είναι διαφορετική από την δεισιδαιμονία.   BLAISE PASCAL
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - Ο ΛΟΓΟΣ

Ο ΛΟΓΟΣ

  Η ελληνική λέξη ΛΟΓΟΣ είναι η προφορική έκφραση μιας σκέψης (περιλαμβάνοντας την σκέψη). Επίσης, ο λόγος αναφέρεται στην λογική (την διανοητική ικανότητα).

  Από την ίδια την αρχή της ύπαρξης του νοήμονα Θεού, ο Λόγος υπήρχε× ο νοήμων Θεός είχε τον Λόγο μέσα σΆ Αυτόν επειδή ο Θεός δεν ήταν ποτέ χωρίς σκέψη, χωρίς την ικανότητα να σκέφτεται και να εκφράζει την σκέψη Του. ΓιΆ αυτό, ο Θεός πάντοτε είχε τον Λόγο μέσα σΆ Αυτόν και ο Θεός πάντοτε ήταν μέσα στον Λόγο Του. Ο χωρισμός μεταξύ του Θεού και του Λόγου Του είναι μία απόλυτη απιθανότητα, όπως είναι αδύνατο να ξεχωρίσεις έναν νου από την σκέψη του!

  Ο Θεός είναι το μόνο αδημιούργητο ον. Όταν ο Θεός σκέφτηκε να δημιουργήσει το σύμπαν, Αυτός μίλησε αυτό σε ύπαρξη. Για παράδειγμα, όταν ο Θεός σκέφτηκε να δημιουργήσει φως, Αυτός εξέφρασε την σκέψη Του όταν είπε, «Ας γίνει φως»× και ο παντοδύναμος Λόγος του Θεού δημιούργησε φως! ΓιΆ αυτό, τίποτε δεν ήρθε σε ύπαρξη χωρίς του Θεού τον Λόγο (Ιωάννης 1:1-2).  Με αυτή την  θεώρηση, ο Λόγος του Θεού, ο προανθρώπινος Ιησούς (Ιωάν.1:14), εξήλθε από τον αδημιούργητο Θεό- όχι από το κτιστό σύμπαν επειδή δεν υπήρχε κανένα κτιστό σύμπαν έως ότου ο Λόγος το δημιούργησε. ΓιΆ αυτό,  το να προτείνουμε ότι ο Λόγος είναι μέρος της κτίσεως του Θεού, θα ήταν παράλογο!

  Είναι πέρα από την κατανόησή μου ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν την παραπάνω πραγματικότητα και διακηρύττουν ότι υπήρξε καιρός που ο Θεός ήταν μόνος, χωρίς τον Λόγο, και ότι σε συγκεκριμένο χρόνο ο Θεός αποφάσισε να δημιουργήσει μια ύπαρξη που Την κάλεσε «ο Λόγος». ΄Ενας ά-λογος (χωρίς νου, χωρίς λογική, χωρίς σκέψη) Θεός, ο οποίος δεν είχε τον Λόγο μέσα σΆ Αυτόν, θα είχε γίνει ανίκανος να αποφασίσει, να κρίνει, και ακόμη λιγότερο, να δημιουργήσει! Στην πραγματικότητα, αυτός δεν θα ήταν Θεός καθόλου!

  Αισθάνομαι ότι μόνο ο Σατανάς, ο αρχιεχθρός του Θεού, θα αγαπούσε να παρουσιάζει τον Δημιουργό του στο νου των ανθρώπων σαν ένα ά-λογο, χωρίς νόηση, Ον!

Κώστας Λένης

Συγγραφέας του βιβλίου «ΙΗΣΟΥΣ: Ο ΦΥΣΕΙ ΩΝ ΘΕΟΣ».

Ημερομηνία καταχώρησης : 29/01/2009 @ 05:54
Τελευταία ενημέρωση : 29/01/2009 @ 05:54
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 2321 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^