Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ

ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ

-Του Mark Roth-

 

Είναι η πλήρωση του Αγίου Πνεύματος κάτι πού πρέπει να εκζητείται;

Δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε να εκζητάμε τη πλήρωση του Αγίου Πνεύματος. Πιστεύω ότι ο Πατέρας δίνει το Πνεύμα σε εκείνους που παραδίδονται στον Υιό. Με άλλα λόγια, η διαθήκη μας με την Θεότητα φέρνει το Πνεύμα μέσα στις ζωές μας.  Σαν Χριστιανοί δεν χρειαζόμαστε να εκζητάμε το Άγιο Πνεύμα× Αυτός έχει ήδη δοθεί σε μας. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη διάσταση σ’ αυτό το θέμα. Καθώς ωριμάζουμε στη σχέση μας με τον Ιησού, ανακαλύπτουμε περιοχές της ζωής μας στις οποίες δεν έχουμε δώσει σ’ Αυτόν πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση. Χρειαζόμαστε να βρούμε εκείνες τις περιοχές και να επιτρέψουμε σ’ Αυτόν αυτού του είδους την πρόσβαση. Με αυτή την έννοια, χρειαζόμαστε να εκζητάμε περισσότερη πλήρωση του Αγίου Πνεύματος. Στη πραγματικότητα όμως, η αληθινή μας επιδίωξη είναι μια περισσότερο πλήρης παράδοση στην Κυριότητά Του. Μια περισσότερο άφθονη πλήρωση θα προκύψει φυσικά από εκείνη την παράδοση. Εάν είσαι ένας που ικετεύεις τον Θεό να σε πληρώσει ή να σε πληρώσει περισσότερο με το Πνεύμα Του, σε προκαλώ αντί αυτού, να πάρεις την προσέγγιση της παράδοσης. Ζήτα τον Θεό να σου δείξει τις περιοχές της ζωής σου που δεν έχεις ακόμη παραδώσει χωρίς όρους σε Αυτόν. Τότε, όταν Αυτός απαντήσει αυτές τις προσευχές, παράδωσε αυτές τις περιοχές σε Αυτόν….χωρίς όρους. Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες θα γνωρίσεις την μεγαλύτερη πλήρωση του Πνεύματος Του. Βλέπεις,  το Πνεύμα του Θεού, δεν εξαναγκάζει τον δρόμο Του στην ζωή σου.  Εσύ πρέπει να ανοίξεις όλες τις πόρτες και να προσκαλέσεις Αυτόν μέσα. Απλά, ποτέ μην ξεχνάς ότι Αυτός δεν μπαίνει στη ζωή κάποιου ως φιλοξενούμενος× Αυτός μπαίνει μόνο σαν Κύριος!

 

Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι έχω λάβει το Άγιο Πνεύμα;

Αυτή η ερώτηση έχει γίνει έμμονη ιδέα και μπερδέψει πολλούς πιστούς. Στη πραγματικότητα, ακόμη το κάνει. Εκλιπαρούν κάποιου είδους θεϊκή βεβαίωση και εκδήλωση. Θέλουν να είναι ικανοί να δείχνουν σε μια συγκεκριμένη εμπειρία σαν απόδειξη ότι έχουν λάβει το Πνεύμα του Θεού. Μπορώ να το καταλάβω αρκετά εύκολα, έτσι δεν τους κατηγορώ απαραίτητα γι’ αυτό τον τρόπο σκέψης. Ατυχώς, πολλοί άνθρωποι κάνουν ότι φαίνεται να είναι το φανερό πράγμα: Κοιτάζουν σε κάποια συγκεκριμένα γεγονότα στην αρχαία εκκλησία για να θεμελιώσουν τι αυτή η επιβεβαιωτική εμπειρία οφείλει να είναι. Για παράδειγμα, διαβάζουν στις Πράξεις 2:4 ότι «επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας». Από αυτή και παρόμοιες περικοπές συμπεραίνουν ότι εκτός αν ένας Χριστιανός έχει μιλήσει σε γλώσσες, δεν έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα. Το γεγονός όμως είναι, ότι η Βιβλική αναφορά έχει μόνο λίγες απομονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που μίλησαν σε γλώσσες όταν έλαβαν το Άγιο Πνεύμα. Έτσι, δεν πιστεύω ότι ο Θεός δίνει σε κάθε έναν το χάρισμα των γλωσσών για να αποδείξει ότι το Πνεύμα έχει δοθεί. Αλλιώς θα φαίνεται ο Παύλος να τα παίρνει όλα πίσω στην Α’ Κορινθιίους 14:19 όταν αυτός επιβεβαιώνει, «Πλην εν τη εκκλησία πέντε λόγους προτιμώ να λαλήσω δια του νοός μου, δια να κατηχήσω και άλλους,….παρά μυρίους λόγους με γλώσσαν αγνώριστον». Επίσης είναι διδακτικό να σημειώσουμε ότι στην Α’ Κορινθίους 12:10 δεν λέει, «στον καθένα [δίνει] γένη γλωσσών». Έτσι, πως μπορούμε να γνωρίζουμε εμείς ή οποιοσδήποτε άλλος ότι έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα; Επιτρέψτε μου μια αδύνατη εικόνα. Είχα δυσκολία στο να διακρίνω τις λεμονιές από τις πορτοκαλιές. Αλλά έχω ένα βέβαιο τρόπο τελικά να αναγνωρίζω αυτά τα δέντρα. Όχι, δεν περιμένω τριγύρω για κάποιον να βάλει ειδικά σημάδια πάνω σ’ αυτά τα δέντρα. Απλά περιμένω έως ότου τα δέντρα βγάλουν καρπό. Τότε γνωρίζω ποιο δέντρο είναι λεμονιά και ποιο πορτοκαλιά!

 Δεν έχω άλλο τρόπο να γνωρίζω εάν εγώ ή κάποιος άλλος έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα. Αλλά δεν χρειάζομαι κανένα άλλο τρόπο. Αυτή η μέθοδος διάκρισης δουλεύει πολύ καλά. Θυμηθείτε, ο ίδιος ο Κύριος διακήρυξε, «Από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς. Μήποτε συνάγουσιν από ακανθών σταφύλια, ή από τριβόλων σύκα;» (Ματθαίος 7:16).

 

Μετάφραση κατόπιν αδείας από τις THOUGHTS FOR THE WEEK (5-11 March 2001), ένα εβδομαδιαίο χριστιανικό μήνυμα στα Αγγλικά που παρουσιάζει το  website: www.anabaptists.orgΗμερομηνία καταχώρησης : 30/01/2009 @ 05:51
Τελευταία ενημέρωση : 30/01/2009 @ 05:51
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 3561 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^