Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ - ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ;

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ;

Υπόβαθρο: Η Αστρολογία είναι κάτι περισσότερο από τις στήλες ωροσκοπίων στις εφημερίδες και τα περιοδικά. Η Αστρολογία είναι μία αποκρυφιστική πρακτική, που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Βαβυλώνα. Αυτή γεννήθηκε, όπως οι ιστορικοί πιστεύουν, όταν οι αρχαίοι Χαλδαίοι παρατηρούσαν την τακτική κίνηση των πλανητών και απέδωσαν σΆ αυτούς θεϊκό χαρακτήρα και δυνάμεις. Οι πλανήτες τελικά λατρεύτηκαν σαν θεοί. Ο κάθε πλανήτης θεωρήθηκε ότι κυβερνά μερικές περιοχές της ζωής. Οι αστρολόγοι, που συμβούλευαν βασιλιάδες και άρχοντες, ερμήνευαν την διάταξη των πλανητών σαν οιωνούς ή σημεία του τι πρόκειται να γίνει.

Η Αστρολογία τώρα: Με το να ενσωματώνει ψυχολογικούς όρους και απόψεις του Ανατολικού Μυστικισμού, τέτοιες όπως κάρμα και μετενσάρκωση, η σύγχρονη αστρολογία μετακινήθηκε από την ξερή ανάγνωση και τις προβλέψεις, σε ένα εργαλείο για την ανάλυση χαρακτήρων και πνευματική συμβουλή. Αν και τα μελλοντικά γεγονότα είναι ακόμα μέρος της ανάγνωσης των αστρολογικών χαρτών, αυτά συνήθως αποκαλούνται σε ένα παιχνίδι των λέξεων, «πρόγνωση» και «κοίταγμα στις ερχόμενες τάσεις». Η αστρολογία είναι μια μορφή μαντείας, μια μέθοδο που δεν χρησιμοποιείται μόνο για να προβλέπει γεγονότα, αλλά επίσης για να αποκτά πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και το παρόν διαμέσου τεχνικών του εσωτερισμού.

Πεποιθήσεις: Η αστρολογία είναι βασισμένη πάνω στην μαγική πίστη ότι οι θέσεις των πλανητών κατά τον χρόνο και τόπο γέννησης κάποιου, επηρεάζουν τον χαρακτήρα του προσώπου, τα μαθήματα στην ζωή, τις προκλήσεις, και το πνευματικό μονοπάτι. Οι περισσότεροι αστρολόγοι, όπως όλοι οι αποκρυφιστές, πιστεύουν ότι επειδή το σύμπαν είναι συνδεδεμένο από μια μυστική δύναμη σε μια υπερφυσική ενότητα (μονισμό), τα οικεία μας ταξίδια μπορούν να διαβαστούν σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι πλανήτες. Αυτή η πίστη δηλώνεται στην αποκρυφιστική έκφραση, ΅Όπως πάνω, έτσι κάτωΆ.

Πώς λειτουργεί:  Η ερμηνεία ενός χάρτη γίνεται διαμέσου της γνώσης του αστρολόγου πάνω στις συμβολικές εσωτερικές σημασίες των πλανητών και των θέσεών τους στον χάρτη. Μπορεί επίσης να υπάρξει ένας παραψυχικός δεσμός με τον χάρτη  και/ ή τον πελάτη. Αυτός ο δεσμός, παρόμοιος με την αλλοιωμένη κατάσταση του νου που είναι απαραίτητη για ένα μέντιουμ, παραψυχολόγο, χαρτομάντη ή μάντη που βλέπει μέσα στην κρυστάλλινη σφαίρα για να εφαρμόζουν την τέχνη τους, είναι η βάση πολλών αποκρυφιστικών τεχνικών. Επειδή ο αστρολόγος ασχολείται με τον αποκρυφισμό, ανοίγει η πόρτα πλατιά για υπερφυσική οδηγία που δεν προέρχεται απΆ τον Θεό. Η σύμπτωση και η επιθυμία του πελάτη να πιστεύει τον αστρολόγο είναι επίσης παράγοντες που επηρεάζουν. Ο αστρολόγος αποδίδει οποιαδήποτε επιτυχία στην παραψυχική ικανότητα, την βοήθεια των πνευμάτων-οδηγών, τις προηγούμενες ζωές σαν ένας αστρολόγος, και / ή στην τελειότητα της αστρολογικής μεθόδου.

Τι σχετικά με τους Μάγους; Στον Ματθαίο 2ο κεφάλαιο, οι Μάγοι (σοφοί άνθρωποι) ακολούθησαν το άστρο που τους οδήγησε στον νεαρό Ιησού στην Βηθλεέμ. Οι Μάγοι ήταν πιθανώς μέλη μιας ιερατικής κάστας της Περσίας από εκπαιδευμένους ανθρώπους που είχαν σπουδάσει τα ουράνια σώματα και, σαν όλους τους βασιλικούς συμβούλους εκείνου του καιρού, συνδύαζαν την αστρονομία και την αστρολογία. Ωστόσο, το αστέρι που ακολούθησαν εμφανίστηκε μόνο σε αυτούς, προπορεύτηκε απΆ αυτούς και υπερφυσικά στάθηκε πάνω από το σπίτι του Ιησού (εδάφιο 9). Κανένα συνηθισμένο αστέρι δεν το κάνει αυτό, δείχνοντας ότι το «άστρο» ήταν πιθανώς ένα υπερφυσικό φως. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη στο κείμενο πως αυτοί οι σοφοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν την αστρολογία για να βρουν τον Ιησού. Επίσης, το ταξίδι τους έδειξε στον κόσμο ότι ειδωλολάτρες ταξίδεψαν από μακριά για να λατρεύσουν τον Εβραίο Μεσσία!

Μπορεί η αστρολογία να είναι Χριστιανική; Η αστρολογία δεν μπορεί να συνδυαστεί με την Χριστιανική πίστη με κανένα τρόπο. Καταδικάζεται άμεσα στην Αγία Γραφή (Ησαΐας 47:13-14) και έμμεσα σε περικοπές που καταδικάζουν την μαντεία και την λατρεία των ουράνιων σωμάτων (Δευτ. 4:19, 17:3, 18:9-12, ΒΆ Βασιλέων 17:16, Ιερεμίας 10:2, Πράξεις 7:42). Ο Θεός δεν θα έδινε σε κανέναν ένα «χάρισμα» για να κάνει κάτι που τόσο καθαρά καταδικάζει. Όταν ένας αποδίδει ειδική σημασία στις θέσεις των πλανητών, ο ίδιος τιμάει αυτά τα ουράνια σώματα καθώς επίσης απορρίπτει τις εντολές του Θεού να αναζητά την δική Του συμβουλή (Ησαΐας 8:19-20, Δανιήλ 2:27-28).

Και οι στήλες με τα ζώδια; Αυτές γράφονται από ανθρώπους που πιστεύουν στην αστρολογία, και έχουν μια κοσμοθεωρία  αντίθετη με τον Λόγο του Θεού. Αν και εμφανίζονται σαν βοηθητική συμβουλή ή σαν άκακη διασκέδαση (ΒΆ Κορινθ. 11:14-15), αυτές οι στήλες είναι προϊόντα του αποκρυφισμού και μπορεί να γίνουν εθιστική συνήθεια. Το να συμβουλεύεσαι ωροσκόπια, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο σκοπός σου, είναι μια μορφή απόδοσης τιμής σε μια αποκρυφιστική πρακτική.

 

Marcia Montenegro

 

  Μετάφραση κατόπιν αδείας από τον Μανώλη Καλομοίρη. Τίτλος πρωτότυπου  άρθρου: ASTROLOGY:WHAT IT REALLY IS. Website: cana.userworld.comΗμερομηνία καταχώρησης : 30/01/2009 @ 06:03
Τελευταία ενημέρωση : 30/01/2009 @ 06:03
Κατηγορία : ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ
Η σελίδα διαβάστηκε 2565 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^