Ρητό της ημέρας :  Η ευσέβεια είναι διαφορετική από την δεισιδαιμονία.   BLAISE PASCAL
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
NEA

Μπήκε η ορθολογιστική Φιλελεύθερη Θεολογία στα Θρησκευτικά! - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 08:17

Στα νέα βιβλία Θρησκευτικών του Δημοτικού και του Γυμνασίου απορρίπτεται η μωσαϊκότητα της Πεντατεύχου, δηλ. το ότι ο Μωυσής έγραψε και τα πέντε βιβλία της Πεντατεύχου, προσβάλλεται η διήγηση της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου ως δήθεν προερχόμενη από τους χρόνους μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία, και γενικότερα αμφισβητείται η θεοπνευστία της Αγίας Γραφής και η ιστορικότητα των θαυμάτων του Χριστού! Ενώ η μωσαϊκή πατρότητα της Πεντατεύχου, η δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου από τον Θεό και τα θαύματα του Χριστού αποτελούν σταθερή διδασκαλία της Εκκλησίας δια μέσου των αιώνων. (Πηγή: περιοδικό ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 σελ.7)


Αλλόθρησκοι και άθεοι στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου ή μήπως χρειάζεται να γίνει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας; - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 07:38

 Το 5ο τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας αποφάσισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα που προέβλεπε τη πρόσληψη μόνο Χριστιανών Ορθόδοξων στο παραπάνω Ίδρυμα είναι παράνομο! Επικαλέστηκε ότι ο οργανισμός είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) υπό την εποπτεία του κράτους, και «η πίστη ή η αποχή από την πίστη σε θρησκευτική δοξασία δεν μπορεί να θεσπιστεί ως τυπικό προσόν ή κώλυμα για την κατάληψη θέσεως σε δημόσια υπηρεσία ή ΝΠΔΔ…Η υπηρεσία επίσης δεν δικαιούται να ερευνήσει ούτε υποχρεούται ο ενδιαφερόμενος να αποκαλύψει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις». Η απόφαση επίσης ακυρώνει τη «διάκριση του φύλου» μεταξύ ανδρών και γυναικών για τις θέσεις εικονοφυλάκων και νεωκόρων. Έτσι μπορούν να προσληφθούν στο παραπάνω Ίδρυμα αλλόθρησκοι και άθεοι. Βεβαίως από πλευρά ουσίας, είναι παράλογο να υποχρεώνονται να προσλαμβάνουν οι θρησκευτικοί οργανισμοί ανθρώπους που δεν πιστεύουν τις αρχές για τις οποίες αγωνίζονται. Αλλά από πλευρά νομική και πολιτική είναι σωστή. Από την στιγμή που η Εκκλησία είναι ΝΠΔΔ και οι οργανισμοί της οι περισσότεροι έχουν νομικό καθεστώς κρατικής υπηρεσίας, πρέπει να τηρούνται οι νόμοι του κράτους περί ισότητας, και μη διάκρισης των προσώπων με βάση την θρησκεία τους. Επίσης, λόγω του ότι η Εκκλησία είναι νομικά κρατικός οργανισμός, ο πρώην Αττικής κ.Μπεζενίτης κατέφυγε –ανεπιτυχώς- στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης της Ιεράς Συνόδου που τον απομάκρυνε από την θέση του. Τι θα γίνονταν όμως αν κέρδιζε, Ή γιατί να χρειάζεται να βγάζει η Πολιτεία προεδρικά διατάγματα για νέες θέσεις Επισκόπων κλπ; Μήπως ήρθε ο καιρός η Εκκλησία να πάψει να εξαρτάται από την Πολιτεία ή η Πολιτεία να μπλέκεται στο έργο της, και η ίδια να ζητήσει να χωριστεί νομικά από το κράτος; (Πηγή:ΠΑΡΟΝ 26-8-07).


Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στις…εκτρώσεις! - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 07:37

250.000 εκτρώσεις τον χρόνο γίνονται στην Ελλάδα και αυτό μας δίνει άλλη μια πρωτιά στην Ευρώπη! Ενώ η χώρα μας είναι 3η στον κόσμο στο ίδιο…άθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Βρετανία που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό από εμάς, γίνονται 190.000 εκτρώσεις ετησίως. Επίσης ο τεράστιος αυτός αριθμός εκτρώσεων είναι υπερδιπλάσιος των γεννήσεων! Εκτός από αυτό, το 27% των Ελληνίδων χρησιμοποιεί το εκτρωτικό «χάπι της επόμενης ημέρας», το οποίο εμποδίζει το ωάριο να εγκατασταθεί στη μήτρα, αφού όμως πρώτα έχει γίνει η σύλληψη. Και μετά λέμε ότι έχουμε Δημογραφικό πρόβλημα! (Πηγή: FAQ, 27-3-08, σελ.14).


Η Νέα Παγκόσμια Τάξη καταδίκασε Γερμανό πάστορα επειδή κατέκρινε τις εκτρώσεις! - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 07:37

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τον 55χρονο Λουθηρανό πάστορα JohannesLerle σε ένα έτος φυλάκιση, διότι σύγκρινε τη δολοφονία των αγέννητων παιδιών στη σύγχρονη Γερμανία με το εβραϊκό ολοκαύτωμα στο ¶ουσβιτς. Ενώ προηγουμένως είχε περάσει ήδη 8 μήνες στη φυλακή, επειδή αποκάλεσε αυτούς που κάνουν τις εκτρώσεις «επαγγελματίες δολοφόνους», έναν ισχυρισμό που απέρριψε ως δυσφημιστικό το δικαστήριο διότι –κατΆ αυτό- «οι αγέννητοι δεν είναι άνθρωποι»! (Πηγή: ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ , Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008, σελ.15).


Ένας δραστήριος εργάτης του Ευαγγελίου παράδειγμα για όλους! - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 06:55

 Από το περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, Ιανουάριος 2008 σελ.16: «Αλλ' εργάζονται όλοι οι κληρικοί; Πολλοί δυστυχώς είναι νωθροί και οκνηροί. Αρκούνται σε τυπική και ξερή εκτέλεση της θείας Λειτουργίας και των άλλων Ιερών Ακολουθιών για λόγους επαγγελματικούς. Αλλ' υπάρχουν και φιλότιμοι, εργατικοί και δραστήριοι κληρικοί, οι οποίοι κοπιάζουν, μοχθούν και αναλίσκονται στο έργο της Εκκλησίας. Ένας φιλότιμος, εργατικός, δραστήριος και ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας είναι ο αρχιμανδρίτης κ. Δανιήλ Αεράκης. Είναι φλογερός Ιεροκήρυξ με πολλά κηρύγματα σε ναούς, σε αίθουσες, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε επαρχίες. Γράφει ολόκληρο το μηνιαίο περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής». Και συνέγραψε πλήθος βιβλία, 70 τον αριθμό, ποικίλου πνευματικού περιεχομένου. Βιβλία, πού περιέχουν ομιλίες και κηρύγματα· κατηχητικά βοηθήματα· βιβλία για νέους ερμηνευτικά· βιβλία επί διαφόρων πνευματικών θεμάτων και βιβλία με θέματα λειτουργικά και εορταστικά. Ως προς τα ερμηνευτικά, ερμήνευσε όλες τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, τον οποίον αγαπά ιδιαιτέρως, πλην της Β' Επιστολής προς Θεσσαλονικείς. Ερμήνευσε και μερικές από τις Καθολικές Επιστολές. Στα ερμηνευτικά ακολουθεί προπάντων τον Ιερό Χρυσόστομο, τον οποίον από τους Πατέρες επίσης αγαπά ιδιαιτέρως. Υπερπαραγωγή το έργο του πατρός Δανιήλ. Και πολύ επιμελημένος ο λόγος του, γραπτός και προφορικός. Κοπιάζει, θα λέγαμε, υπερανθρώπως! Και ουκ άδικος ο Θεός επιλαθέσθαι του έργου αυτού και του κόπου της αγάπης, ης ενδείκνυται εις το όνομα αυτού (Έβρ. στ' 10). Εγκαρδίως συνιστούμε τα βιβλία του ως ακραιφνώς Ορθόδοξα και ωφέλιμα για όλους, και ιδιαιτέρως για τους Ιεροκήρυκες και τους κατηχητές». Μακάρι ο π.Δανιήλ να βρει πολλούς μιμητές στο χώρο της Εκκλησίας!


Η Νέα Παγκόσμια Τάξη επιβάλλει λογοκρισία στους Χριστιανούς! - από ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ 19/02/2009 @ 06:55

Το ΕΡΣ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) με την απόφαση 150/2007 έκανε σύσταση στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, διότι θεωρήθηκε προσβλητικό το περιεχόμενο εκπομπής της για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ! Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι κατά την 17-1-2007 ώρες 13.00 ως 15.00 αναγνώστηκε μαρτυρολόγιο ιερομάρτυρος και ο εκφωνητής σχολίασε: «Σε όλους τους νεομάρτυρες στη διάρκεια της τουρκοκρατίας, διαπιστώνει κανείς μετΆ εκπλήξεως ότι όλοι οι μάρτυρες ομολογούν το ίδιο πράγμα: ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας». Η απόφαση θεωρεί ότι «ενδεχομένως να θεωρηθούν ότι θίγουν θρησκευτικές μειονότητες» και κατέληξε στην κύρωση της συστάσεως, αν και δύο μειοψηφήσαντες πίστευαν ότι θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο 3.000 ¤ στον σταθμό! Γιατί δεν έχουν άραγε την ίδια ευαισθησία για το πρόσωπο του Χριστού που προσβάλλεται βάναυσα με δημοσιεύματα, βιβλία, άρθρα, τηλεοπτικές εκπομπές, θεατρικά και κινηματογραφικά έργα; Επίσης αν απαγορεύεται η κριτική στο Ισλάμ ή σε όποια άλλη πίστη, αυτό δεν είναι παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των χριστιανών; Και αν υιοθετήσουμε τη σύσταση του ΕΡΣ αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει στο να απαγορευτεί η δημοσιοποίηση των κειμένων της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας που κρίνουν το Ισλάμ ως πλάνη και τον Μωάμεθ ως ψευδοπροφήτη και γιΆ αυτό να σέρνονται οι χριστιανοί στα δικαστήρια; Ήδη στην Αμερική χριστιανοί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και στη φυλακή για προσβολή των κίναιδων (ομοφυλόφιλων), διότι ανάρτησαν πανό και αφίσες με εδάφια της Βίβλου που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία! Λέτε αυτό να είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσει η Νέα Παγκόσμια Τάξη; (Πηγή: ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ, Μάρτιος-Απρίλιος 2007 σελ. 20).


Ομοφυλόφιλος αποδείχτηκε ο ιδρυτής του μεγαλύτερου Ευαγγελικού Τηλεοπτικού Σταθμού στον κόσμο! - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 06:53

Ο τηλευαγγελιστής Πωλ Κρόουτς (PaulCrouch) που ίδρυσε το TBN (TrinityBroadcastingNetwork) είχε σεξουαλική σχέση με έναν υπάλληλο του καναλιού, τον EnochLonnieFord. Ο Ford, ένας ναρκομανής πρώην φυλακισμένος για παιδεραστία, εργάζονταν στο TBN ως οδηγός λιμουζίνας, τηλεφωνητής και φωτογράφος. Οι ομοφυλόφιλοι εραστές Κρόουτς και Φορντ χώρισαν και προέκυψε νομική αντιδικία. Ο Κρόουτς έδωσε 425.000 δολάρια στον Φορντ για να τηρήσει σιωπή σχετικά με την σχέση τους, είπε ένας δικηγόρος του ΤΒΝ, και για να μην εκδώσει το χειρόγραφο ενός ολοκληρωμένου βιβλίου του στο οποίο αναφέρει λεπτομερώς την γκέι σεξουαλική σχέση των δύο ανδρών. Στο αδημοσίευτο χειρόγραφό του, ο Φορντ κατηγορεί τον τηλευαγγελιστή όχι μόνο για την ομοφυλοφιλική σχέση, αλλά και ότι τον πίεζε να έχει σεξ μαζί του για να κρατήσει την δουλειά του. Ο μικρότερος γιος του Κρόουτς, ο Ματτ είπε: «Είμαι σοκαρισμένος. Αντιμετωπίζω το γεγονός ότι ο πατέρας μου είναι ομοφυλόφιλος». Η υποκρισία σε χριστιανούς ηγέτες να παριστάνουν τους προωθητές της ηθικής, ενώ οι ίδιοι ζουν βουτηγμένοι στην ανηθικότητα, είναι κάτι που καταδικάζεται περισσότερο και από την ομοφυλοφιλία στην Αγία Γραφή: «Αλίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, που εξωτερικά φαίνονται ωραίοι, εσωτερικά όμως είναι γεμάτοι κόκαλα νεκρών και κάθε λογής ακαθαρσία. Έτσι κι εσείς εξωτερικά φαίνεστε ευσεβείς στους ανθρώπους, κι εσωτερικά είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία» (Ματθαίος 23:27-28, Νέα Μετάφραση Βίβλου) ! (Πηγή: POWEROFPROPHECY-November 2004 σελ.3, ενημερωτικό έντυπο του Τεξ Μαρς).


Οι παθητικοί καπνιστές στους δημόσιους χώρους κινδυνεύουν! - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 06:08

Μια βρετανική μελέτη σχετικά με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, έδειξε ότι όταν μη καπνιστές περάσουν 4 ώρες σε μια ντισκοτέκ, εκτίθενται σε ίση ποσότητα καπνού, όπως αν ζούσαν μαζί με ένα καπνιστή επί ένα μήνα! ¶λλη παρατήρηση αναφέρεται στον τρόπο που εφαρμόζεται γενικά ο διαχωρισμός των μη καπνιστών από τους καπνιστές. Μετρήθηκε η νικοτίνη στις ζώνες των μη καπνιστών σε αεροδρόμια και εστιατόρια, και διαπιστώθηκε ότι η τιμή της είναι ουσιαστικά παρόμοια με της νικοτίνης σε ζώνες καπνιστών. Αυτό δείχνει ότι ο διαχωρισμός σε ζώνες καπνιστών και μη καπνιστών έχει ελάχιστα ως ανύπαρκτα αποτελέσματα, ανάλογα με τον αερισμό των χώρων. Συνεπώς δεν έχει έρθει η ώρα της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, για τη προστασία της υγείας κυρίως των μη καπνιστών που έχουν επιλέξει να μην καπνίζουν και κατά δεύτερον λόγο των καπνιστών που έτσι θα αναγκαστούν να περιορίσουν το κάπνισμα; Γιατί οι μη καπνιστές να γίνονται παρά τη θέλησή τους καπνιστές με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους για το χατίρι των καπνιστών που έχουν πάρει απόφαση να βλάπτουν την δική τους υγεία; (Πηγή: ΤΟΛΜΗ/ Μάιος 2005 σελ.62).


Πρώτη σε πωλήσεις η «Νέα Μετάφραση της Βίβλου» της Βιβλικής Εταιρίας - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 06:08

 Η Νέα Μετάφραση της Βίβλου στη Δημοτική κυκλοφόρησε σε 184.589 αντίτυπα (7.991 ολόκληρη Αγία Γραφή και 176.598 Καινές Διαθήκες). Αυτή η τόσο αξιόλογη δημοτική μετάφραση της Αγίας Γραφής έγινε από ειδικούς επιστήμονες, έχει προσεγμένη γλώσσα, επιστημονική ακρίβεια, και πολλά βοηθήματα (Γλωσσάριο κλπ). Είναι η πρώτη και η μόνη ελληνική μετάφραση της Αγίας Γραφής στη δημοτική από τα πρωτότυπα κείμενα και ετοιμάζεται να γίνει και η Μετάφραση των Εβδομήκοντα στη δημοτική από τους ίδιους πανεπιστημιακούς καθηγητές. (Πηγή: ΦΩΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ/ Οκτ.-Δεκ.2007).


Δεν διαβάζουν το 66% των Ελλήνων ούτε ένα βιβλίο τον χρόνο! - από Manolis Calomiris 19/02/2009 @ 06:07

Σύμφωνα με έρευνα της VPRC το 2004 για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το 65,8% των Ελλήνων δεν διάβασε κανένα βιβλίο τον προηγούμενο χρόνο, αυξάνοντας το αντίστοιχο ποσοστό του 1998 που ήταν 61,1%! Ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το 39% δεν άνοιξε ποτέ του ούτε μία εφημερίδα! Εσείς σε ποια κατηγορία υπάγεστε; Στο 66% που ποτέ δεν διαβάζουν ή στο 34% που διαβάζουν; (Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4-12-2005).


StartΠροηγούμενο [ 1 2 3 4 5 6 ] ΕπόμενοEnd

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^